Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Κυρίως θέματα Πολιτική

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για το λόγο αυτό δεν θα έχει περίγραμμα. Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι’ αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να συμβολίζει την ανάλογη προσαρμογή. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 7 τρίγωνα, τα οποία σχηματίζουν τα αρχικά «Ν» και «Δ» με τον Πυρσό στη μέση.

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση ομιλητής είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος. «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα» υποστήριξε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, η οποία ήταν γεμάτη αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα πατερναλιστικό κράτος που προσφέρει αυταπάτη προστασίας ευνουχίζοντας τους πολίτες από κάθε αλλαγή.

«Δεν με συγκινούν οι αναφορές για επιστροφή σε μια Ιθάκη που δεν υπάρχει πια. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο χθες», πρόσθεσε, κάνοντας πολλές αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα για μεγάλα και τολμηρά βήματα, που «η δικιά μας γενιά πρέπει να κάνει πράξη».

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου.

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα.

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους. «Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.

πηγή www.defence-point.gr