Μακαρόνια σαλάτα al pesto

Μαγειρική

Δεν πρόκειται εδώ για μια σαλάτα που καταλήγει να είναι ξερή και χρειάζεται ποσότητες μαγιονέζας για να συνέλθει.

Είναι μια απολύτως ζουμερή συνταγή, με φρέσκια ντοματίνια και σάλτσα πέστο. Προσθέτω και λίγο μπέικον για νοστιμιά.

Υλικά

6-8 φέτες μπέικον
1 κουτί μακαρόνια της αρεσκείας σας, ολικής
1/2 φλυτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1/2 κουταλάκι άνιθο και σχοινόπρασο
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το πέστο βασιλικού

2 φλυτζάνια φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλίτσα μπούκοβο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλίτσες κόκκινο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πέστο: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και κάντε μια πηχτή σάλτσα
Δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε
(Η σάλτσα πέστο διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες)
Στο μεταξύ, σε τηγάνι ροδίστε καλά το μπέικον και τυλίξτε το σε χαρτί κουζίνας
Σε άφθονο νερό βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τα μακαρόνια, το μπέικον, τα ντοματίνια, τις ελιές, το πέστο βασιλικού και τον άνιθο
Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρετε

Δείτε επίσης:
Υλικά 4 μέτριες μελιτζάνες ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση 100 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ανθότυρο,
Ένα ξεχωριστό κέικ Συστατικά Για το cake 230γρ. βούτυρο 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά
Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε! Υλικά 200 γρ.
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά
ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ 200ml κρασί λευκό 1 λεμόνι(το χυμό του) λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι πιπέρι μαύρο
Μοναδικό ορεκτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών Υλικά για 4 άτομα 1/2 κ. γαρίδες μέτριες