Μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και βασιλικό

Μαγειρική

Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες
ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
100 γρ. κατίκι
4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 αβγά
1 πιπεριά πορτοκαλί, τεμαχισμένη
1 πιπεριά κίτρινη, τεμαχισμένη
πιπέρι, κατά βούληση
2 κ.γ. φρέσκος βασιλικός
κρεμμύδι φρέσκο, σε ροδέλες, για γαρνίρισμα
πιπεριές, σε φέτες, για γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220oC.

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 2 κομμάτια την καθεμιά.

Βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C.

Με ένα κουταλάκι σκάβουμε το εσωτερικό των μελιτζανών και αφαιρούμε την ψίχα τους.

Βάζουμε στο μούλτι τα τυριά, την ψίχα από τις μελιτζάνες, τα αβγά, τις πιπεριές, λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12-15 λεπτά.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα, πασπαλίζουμε με βασιλικό, γαρνίρουμε με ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και φρέσκες πιπεριές και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:
Ο βασιλικός πολτός είναι ένα γαλακτώδες λευκό έκκριμα που παράγεται από τους αδένες των εργατριών
Ένα ξεχωριστό κέικ Συστατικά Για το cake 230γρ. βούτυρο 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά
Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε! Υλικά 200 γρ.
Τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο, αλλά μπορούν να σταθούν μία χαρά
Δεν πρόκειται εδώ για μια σαλάτα που καταλήγει να είναι ξερή και χρειάζεται ποσότητες μαγιονέζας
ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ 200ml κρασί λευκό 1 λεμόνι(το χυμό του) λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι πιπέρι μαύρο