Κύριε Τσίπρα σήμερα αποκαταστήσατε τον Τσολάκογλου, και αυτό σας τιμά!

Αρθρογραφία Κυρίως θέματα

Στο Viadiplomacy αντιμετωπίζουμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ως ηγέτες του λαού, ειδικά εσάς κύριε Τσίπρα που είστε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Οι μεγάλοι ηγέτες, για το καλό του Έθνους, της πατρίδας και κατ επέκταση του λαού, καλούνται πολλές φορές να πάρουν και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν στο χαρακτηρισμό, προδότης!

Όχι κύριε Τσίπρα, για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες, δεν είστε προδότης και δεν θα έπρεπε να βγαίνει η λέξη αυτή από το στόμα του κάθε Έλληνα πολίτη, είναι πολύ βαριά.

Εμείς κύριε Τσίπρα θα σας αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη, και οι αποφάσεις σας για το «Σκοπιανό» θα θεωρήσουμε ότι είναι για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για εφήμερα μικροκομματικά οφέλη. Δεν γνωρίζουμε τι διακυβεύεται για την χώρα στην περίπτωση που δεν τελείωνε το θέμα, δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερο τι είναι αυτό που κέρδισε η χώρα.

Οι αιτιολογίες του υπουργείου εξωτερικών για εξάλειψη του αλυτρωτισμού λες και υπάρχει κάτι να λυτρώσουν οι «πγδμιτες», η απομάκρυνση αγαλμάτων λες και τα ήθελαν οι ίδιοι τους, και η έμμεση αναφορά ότι θα σταματήσει η επιρροή των Τούρκων στην γειτονική χώρα, είναι συμπαθητικά για να μαλακώσει τις αντιδράσεις του απλού πολίτη που δεν μπορεί να δει πέρα από την επόμενη ημέρα.

Εμείς όμως κύριε Τσίπρα γνωρίζουμε ότι, η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο αν και αυτό βολεύει την εξουσία για να δικαιολογεί αποφάσεις, η χώρα είναι οικονομικά ισχυρή σε σχέση με τα Βαλκάνια, είναι στρατιωτικά ισχυρή και μάλιστα θα πρέπει να πείτε ευχαριστώ στον Πάνο Καμμένο, για ότι έκανε για την Εθνοφυλάκη, αχρείαστη (!!) να είναι, και τέλος, έχει ισχυρή διπλωματία.

Τα παραπάνω είναι ικανά ώστε με την Συμφωνία των Πρεσπών και με όσα δώσαμε, η Ελλάδα να κερδίσει κάτι πολύ μεγάλο για το μέλλον. Γιατί αυτή την στιγμή κύριε Τσίπρα, και με τις αιτιολογίες της κυβέρνησης, δώσαμε ένα σακί λίρες και πήραμε ένα κουλούρι.

Και ξέρετε κύριε Τσίπρα, η ιστορία θα είναι πολύ γενναία με εσάς, αν αποδειχθεί ότι προβλέψατε μέσα από ιστορικό και έντιμο συμβιβασμό, το μέγιστο όφελος για το Έθνος. Η αντιπολίτευση δεν σας λέει προδότη και πολύ καλά κάνει, σας λέει κακό διαπραγματευτή. Οι αποφάσεις σας, οι ομιλίες, η επικοινωνία, ψηφιοποιούνται, έτσι ο λαός θα μπορεί να είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας και της δικαιοσύνης, όταν έρθει εκείνη η ώρα

‘Όμως κύριε Τσίπρα ξέρετε, η ιστορία, οι πολιτικοί, ο λαός και οι ιδεολογίες , δεν ήταν τόσο δίκαιοι με άλλους ηγέτες όταν, όχι μόνο κλήθηκαν να πάρουν αντιδημοφιλή απόφαση για το καλό του Έθνους και της πατρίδας, αλλά γνώριζαν ότι η απόφαση αυτή θα τους οδηγούσε και στον θάνατο.

Κύριε Τσίπρα, στην ομιλία και απαντώντας στον κύριο Μητσοτάκη αναφέρατε «δυστυχώς κ Μητσοτάκη, αυτό σας λείπει σήμερα. Θάρρος και τόλμη. Μπορεί να λείπει σε εσάς. Δε λείπει όμως στη πλειοψηφία της Εθνικής αντιπροσωπείας.και θάρρος και τόλμη να υψώσουμε την συνείδησή μας σε αυτή την ιστορική πρόκληση.» και συνεχίσατε «η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς. Η ιστορία Θα δικαιώσει την Ελλάδα.»

Ξέρετε κύριε Τσίπρα, με αυτές τις λέξεις σας, και γενικά με την στάση σας στο Σκοπιανιό, και επειδή εμείς στο Viadiplomacy μπορούμε να δούμε την επόμενη ημέρα, δικαιώσατε όλους τους ηγέτες πριν από εσάς. Ηγέτες που πήραν αποφάσεις ιστορικές για την χώρα και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι φρόντισαν να «κατακρεουργηθούν» από τον λαό και την ιστορία. Και παρόλο που οι αποφάσεις τους δικαιώθηκαν από την ιστορία, οι πολιτικοί τους αντίπαλοι για να μην αναγκαστούν να παραδεχθούν το λάθος τους, εξακολουθούν να τους χαρακτηρίζουν προδότες.

Ένας από αυτούς που δικαιώσατε κύριε Τσίπρα, είναι και ο Στρατηγός Τσολάκογλου. Από την ομιλία σας διαπιστώσαμε ότι ασχοληθήκατε με την ιστορία, και ίσως πέσατε και στις αποφάσεις του. Άλλωστε, η απόφαση του να συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς, την ώρα που Βασιλείς, πολιτικοί και Άγγλοι «πηδούσαν» από το καράβι που λεγόταν Ελλάδα, είχε και άμεση σχέση με την Μακεδονία και Θράκη.

Φαντάζομαι κύριε Τσίπρα, πως όταν οι σύμβουλοι σας οργάνωναν την ομιλία σας και αναφερόταν σε εκείνα τα γεγονότα, θα νιώθατε το βάρος του ανθρώπου εκείνου που καλούταν να πάρει αποφάσεις που θα καθόριζαν, την μοίρα της ιστορικής συνέχειας Μακεδονίας και Θράκης με την Ελλάδα, και την μοίρα περισσότερων 300000 Ελλήνων που πολεμούσαν ακόμα στα βουνά της Ηπείρου.

Και ξέρετε κύριε Τσίπρα, όπως κρίνουμε εσάς με τα μάτια της Διπλωματίας και το μακροπρόθεσμο όφελος , έτσι κρίνουμε με ασφάλεια και πολλούς άλλους σαν τον Στρατηγό Τσολάκογλου, αυτό, πριν μας χαρακτηρίσετε και εμάς

ΣΤΟ viadiplomacy.gr