Οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Δύσης υπέρ της ισλαμικής τρομοκρατίας

Αρθρογραφία Κυρίως θέματα

Του Alan M. Dershowitz

Οι διοργανωτές και οι διαδηλωτές που έχουν υποστηρίξει τη βαρβαρότητα της Χαμάς κατά του Ισραήλ είναι: Ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες που, όπως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μετά την επανάσταση του 1979, θεωρούν το Ισραήλ ως τον «Μικρό Σατανά» και την Αμερική ως τον «Μεγάλο Σατανά», αμερικανικές επαναστατικές ομάδες που ήταν συνδεδεμένες με τον κομμουνισμό αλλά τώρα αυτοαποκαλούνται ριζοσπαστικοί σοσιαλιστές ή εργατικά κόμματα. Στόχος τους είναι να ανατρέψουν την κυβέρνησή μας και προσκολλώνται σε κάθε ανατρεπτικό κίνημα με την ελπίδα να συγκεντρώσουν υποστήριξη και να δημιουργήσουν δυσπιστία για την αμερικανική δημοκρατία, αντισημίτες που μισούν οτιδήποτε σχετίζεται με Εβραίους και επινοούν θεωρίες συνωμοσίας που κατηγορούν «τους Εβραίους» για όλα τα κακά. Χρήσιμοι ηλίθιοι που έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση των ζητημάτων, αλλά βαδίζουν με όλα τα «έξυπνα», «σκληρά αριστερά» και «αντι-αποικιακά» αίτια στη θεωρία ότι «αν είναι αριστερά, πρέπει να είναι δεξιά».

Θυμηθείτε ότι αυτές οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν πριν το Ισραήλ αντεπιτεθεί κατά της Χαμάς ήδη από τις 8 Οκτωβρίου, ενώ τα πτώματα 1.200 δολοφονημένων Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων μωρών που κάηκαν ζωντανά, εξακολουθούσαν να συγκεντρώνονται και να καταμετρώνται και οι περίπου 240 όμηροι που πήρε η Χαμάς στη Γάζα ταυτοποιούντο. Αυτές οι διαδηλώσεις δεν ήταν ενάντια στις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες στη Γάζα που δεν είχαν αρχίσει ακόμα. Αμέσως μετά την έναρξη των επιχειρήσεων ενώθηκαν κι άλλοι. Οι αρχικές απαντήσεις στη βαρβαρότητα της Χαμάς τις ώρες και τις ημέρες που ακολούθησαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου έδωσαν τον τόνο και ξεκίνησαν τις οργανωτικές ενέργειες που ακολούθησαν. Πολλές από τις διαδηλώσεις που απαιτούν τώρα μονομερή κατάπαυση του πυρός ενορχηστρώνονται από ορισμένες από τις ίδιες ριζοσπαστικές ομάδες που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς πριν το Ισραήλ εισέλθει στη Γάζα. Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες από ομάδες όπως οι Students for Justice in Palestine, Jewish Voice for Peace ή το National Lawyers Guild φαίνονται κάθε άλλο παρά αυθόρμητες και λαϊκές απαντήσεις στις «στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα». Δεν είναι διαδηλώσεις ενάντια σε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Είναι διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτό που είναι το Ισραήλ, δηλαδή το δημοκρατικό έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού.

Σίγουρα, οι νόμιμες στρατιωτικές προσπάθειες του Ισραήλ να καταστρέψει τους τρομοκράτες της Χαμάς και τα όπλα που έχουν κρύψει μεταξύ των αμάχων, και οι συνακόλουθες θάνατοι αμάχων, επέτρεψαν στους αντι-ισραηλινούς οργανωτές να στρατολογήσουν πιο χρήσιμους ηλίθιους που πιστεύουν ότι διαμαρτύρονται μόνο για τις ενέργειες του Ισραήλ. το σύνθημα «από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη». Πολλοί από αυτούς τους ελάχιστα μορφωμένους και υφιστάμενους την σχετική προπαγάνδα φοιτητές δεν έχουν ιδέα σε τι καν αναφέρονται ή ότι αυτό το σύνθημα απαιτεί το τέλος του Ισραήλ και οποιαδήποτε εβραϊκής παρουσίας στη Μέση Ανατολή. Οι ριζοσπάστες οργανωτές, ωστόσο, ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει και το αίτημά τους να «καθαριστεί» η Μέση Ανατολή από τους «βρώμικους Εβραίους».

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι οι καλά οργανωμένες και εξωτερικά χρηματοδοτούμενες διαδηλώσεις στρέφονται τόσο ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αξίες τους όσο και ενάντια στο Ισραήλ και τις ενέργειές του. Χωρίς τους χρήσιμους ηλίθιους φοιτητές που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία, αυτές οι διαδηλώσεις θα ήταν σχετικά μικρές και θα περιορίζονταν στους μακροχρόνιους επαγγελματίες εχθρούς των Εβραίων και της Αμερικής. Αλλά αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι κάνουν αυτές τις καλά χρηματοδοτούμενες και οργανωμένες διαμαρτυρίες μεγαλύτερες και επιτρέπουν στα μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι αυθόρμητες. Τα μέσα ενημέρωσης επιμένουν να αποκαλούν αυτές τις διαδηλώσεις «φιλοπαλαιστινιακές». Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όταν ακούγεται ακατανόητο να πούμε “υπέρ της Χαμάς” — μια τρομοκρατική οργάνωση — τα σημάδια αλλάζουν σε “υπέρ της Παλαιστίνης”. Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πώς οι Παλαιστίνιοι θα βοηθούνταν στην πραγματικότητα από την εξαφάνιση του Ισραήλ και την άφεσή τους στο έλεος ενός διεφθαρμένου, καταπιεστικού κράτους.

Είχαν ψηφίσει τη Χαμάς εξαρχής γιατί ήλπιζαν ότι θα ήταν καλύτερα. Η Χαμάς είχε υποσχεθεί να γίνει καλύτερη. Δεν ήταν. Ακόμη και οι περισσότεροι ηγέτες της επέλεξαν να μην ζήσουν στη Γάζα. Είναι πλέον δισεκατομμυριούχοι που μέχρι τις 7 Οκτωβρίου κρύβονταν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο Κατάρ και την Τουρκία. Όταν πήραν είδηση ότι το Ισραήλ μπορεί να τους εξουδετερώσει εξαφανίστηκαν. Πού είναι οι εκκλήσεις για οτιδήποτε θα βοηθούσε πραγματικά τους Παλαιστίνιους ή θα έκανε τη ζωή τους καλύτερη; Για ελευθερία του λόγου, δικαιοσύνη βάσει του νόμου, ελευθερία του Τύπου, καλύτερες ευκαιρίες εργασίας και τερματισμός της κυβερνητικής διαφθοράς και κατάχρησης;

Οι διαδηλώσεις είναι αποκλειστικά κατά του Ισραήλ, αντιαμερικανικές, υπέρ της Χαμάς και υπέρ της τρομοκρατίας. Πολλοί από τους χρήσιμους ηλίθιους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μια μονομερής κατάπαυση του πυρός τώρα θα αποτελούσε πρόσκληση προς τη Χαμάς να επαναλάβει τη βαρβαρότητά της ξανά και ξανά, όπως έχουν υποσχεθεί οι ηγέτες τους ότι θα κάνουν. Θυμηθείτε ξανά ότι οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ ξεκίνησαν πριν το Ισραήλ απαντήσει στρατιωτικά στη βαρβαρότητα της Χαμάς. Το αίτημα για κατάπαυση του πυρός προστέθηκε μόλις το Ισραήλ αντεπιτέθηκε, ως ένας τρόπος για να διευρυνθεί η βάση της διαμαρτυρίας. Οι ριζοσπάστες αντι-ισραηλινοί διαδηλωτές, δεν θα αρκεστούν σε μια κατάπαυση του πυρός. Θέλουν να δουν την καταστροφή του Ισραήλ και τη νίκη της Χαμάς. Πράγματι, μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των νεαρών Αμερικανών θα ήθελε να δει το τέλος του Ισραήλ και την αντικατάστασή του από τη Χαμάς.

Η Χαμάς, φυσικά, πιθανότατα δεν αρκεστεί απλώς στην εξάλειψη του Ισραήλ. Θέλουν εξάλειψη όλων των μη μουσουλμανικών χωρών. Η Χαμάς έστειλε πράκτορές της στην Ευρώπη και άλλον υπάρχουν στελέχη της Χαμάς και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο σημαντικό όμως είναι το τι θα γινόταν αν οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τώρα παρελαύνουν για τη Χαμάς, υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ γίνουν πέμπτη φάλαγγα στην Αμερική και ενωθούν πρόθυμα με τους τρομοκράτες της Χαμάς στοχεύοντας εβραϊκούς και άλλους θεσμούς στις ΗΠΑ; Πριν από μόλις μισό αιώνα, νεαροί Αμερικανοί εντάχθηκαν στο Weather Underground και προσπάθησαν να ανατινάξουν πανεπιστήμια, κέντρα στρατολόγησης στρατιωτικών και βάσεις του στρατού. Αν η Χαμάς δεν ηττηθεί στη Μέση Ανατολή, έρχεται κοντά μας…

Μετάφραση από defence-point.gr