Ιαπωνία: Αποσύρεται ο τελευταίος πρωταθλητής του σούμο

Best of Net

Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι Ιάπωνες παλαιστές του σούμο καθώς η εν λόγω πάλη απαιτεί μια σκληρή και εξαιρετικά ρυθμιζόμενη ζωή.
Ο τελευταίος Ιάπωνας πρωταθλητής του σούμο, της γνωστής μορφής πάλης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από μια σειρά από ήττες που γνώρισε σε διεθνή τουρνουά. Ο Κισενοσάτο Γοιυτάκα υπέφερε εδώ και καιρό από προβλήματα που τους είχαν προκαλέσει παλαιότεροι τραυματισμοί, αλλά συνέχιζε το άθλημα για να μην απογοητεύσει του εκατομμύρια θαυμαστές του στη χώρα.

Το 2017 έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παλαιστής του σούμο, εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, που κατάφερε να λάβει τον τίτλο του μεγάλου πρωταθλητή, ή όπως λέγεται στα ιαπωνικά «γιοκοζούνα». Οι μόνοι άλλοι δύο παλαιστές που κατέχουν πλέον αυτόν τον τίτλο είναι ο Χακούχο Σο και ο Κακούρο Ρικισαμπούρο από τη Μογγολία.

Ο Κισενοσάτο γεννήθηκε σε μια πόλη βόρεια του Τόκιο και ως μαθητής ασχολήθηκε με το μπέιζμπολ. Με το σούμο ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά το 2002 και δύο χρόνια μετά, σε ηλικία 18 ετών, έφθασε στην κορυφή της ιαπωνικής πάλης. Το 2017 έλαβε τον ανώτερο τίτλο που μπορεί να λάβει παλαιστής του σούμο και κατάφερε να κερδίσει ένα διεθνές τουρνουά τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.

Ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να παραμείνει εκτός αρένας για οκτώ συνεχή τουρνουά ενώ όταν επανήλθε, το 2018, έχασε σε οκτώ συνεχείς διοργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι Ιάπωνες παλαιστές του σούμο καθώς η εν λόγω πάλη απαιτεί μια σκληρή και εξαιρετικά ρυθμιζόμενη ζωή.

Πηγή protothema.gr

Δείτε επίσης:
Το ημερολόγιο –το παλιό, Ιουλιανό– έγραφε 15 Σεπτεμβρίου 1919. ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού,
Στόχος η επί τόπου εξόρυξη και παραγωγή πρώτων υλών. Newsroom HuffPost Greece Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός
Κάποτε υπήρξε η εποχή των δεινοσαύρων. Αργότερα ήλθε η εποχή των μαμούθ. Και σήμερα ζούμε
Προίκα για την κόρη της και μάλιστα υπάρχει και η απόδειξη! Το 2001 μια γυναίκα
Έλληνες επιστήμονες σχεδιάζουν την πλανητική άμυνα της γης μαζί με επιστήμονες από όλο τον κόσμο
Τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν σχεδιαστεί βιολογικά για να αντέχουν τον εγκλεισμό. Οι άνθρωποι πρέπει