Αστυνομικοί οι κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή ομολογεί η Γεροβασίλη

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Η ΕΛΑΣ ωστόσο στη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της που εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις της υπ. Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ούτε λέξη για τους κουκουλοφόρους
Στην ομολογία ότι οι κουκουλοφόροι που καταγράφηκαν σε βίντεο το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα να περνούν ανενόχλητοι, λίγο μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, στο χώρο της Βουλής και να βρίσκουν καταφύγιο εκεί που βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, προχώρησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι εν λόγω κουκουλοφόροι «είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα από τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1, η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση για όσα έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ στην οποία δεν είχε μισή κουβέντα να πει για την παρουσία αυτών των κουκουλοφόρων αστυνομικών. Σε 968 λέξεις η ΕΛΑΣ μιλά για τη χρήση των δακρυγόνων και τα σχέδια εισβολής στη Βουλη επικαλούμενη ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας αλλά δεν βρίσκει μισή λέξη 24 ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο και το σάλο που δημιουργήθηκε από αυτό.

Η κυρία Γεροβασίλη δεν έδωσε, επίσης, καμία περαιτέρω εξήγηση στο γιατί οι αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής είναι ντυμένοι σαν τους ταραξίες, ούτε και γιατί οι εν λόγω αστυνομικοί φόρουν μάσκες και κουκούλες.

Δείτε ξανά το βίντεο διάρκειας 50 δευτερολέπτων που δείχνει τους τρεις κουκουλοφόρους-αστυνομικούς, κατά παραδοχή της Όλγας Γεροβασίλη, να κινούνται άνετα στο προαύλιο της Βουλής χωρίς η παρουσίας τους να κινητοποιεί τα ένστολα μέλη των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση της τάξης.
https://web.facebook.com/NickVKonst/videos/10219025541335856/

ΠΗΓΗ protothema.gr