ΔΕΘ 2018: Άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινίασε σήμερα τη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, χαρακτηρίζοντάς την, μάλιστα, «ιστορική», γιατί είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή».

Σε δηλώσεις από την Έκθεση ο πρωθυπουργός είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Ακόμη, σημείωσε πως η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει. Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια της ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Gepostet von CNN Greece am Freitag, 7. September 2018

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Gepostet von CNN Greece am Freitag, 7. September 2018

Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα να έχουν μετακινηθεί στη συμπρωτεύουσα για να ενισχύσουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση της ΔΕΘ, όσο και με το σωματείο των εργαζομένων, ενώ ξεναγείται στα περίπτερα της Έκθεσης.

Ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, ενώ το βράδυ, στις 7, θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όπου οι πολίτες θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, με τον οποίο συζήτησε τις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.

https://i.rmbl.ws/s8/2/l/S/U/O/lSUOa.caa.1.mp4?b=0&u=gkyd

ΠΗΓΗ www.cnn.gr