ΔΕΘ: Γιατροί και ένστολοι «άνοιξαν» τις κινητοποιήσεις

Ελλάδα Κυρίως θέματα

«Πορεία επιβίωσης», από την ΠΟΕΔΗΝ – «Ματωμένη» η νέα σελίδα για την οποία μιλά η κυβέρνηση, λένε οι αστυνομικοί
Με μία πορεία και μία συγκέντρωση ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ.

Πρώτοι, ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με μια «πορεία επιβίωσης» οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Τέταρτη και τελευταία φορά που ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει την έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η δημόσια υγεία καταρρέει. Θόλωσαν τα μάτια των πολιτών, από τις συνεχείς περικοπές των μισθών των συντάξεων και των κοινωνικών αγαθών», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.
«Τώρα που ανάσανε ο κος Τσίπρας από τα Μνημόνια και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καλό είναι να επισκεφτεί ένα Νοσοκομείο της Μακεδονίας.
Επί τρεισήμισι χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε ούτε ένα Νοσοκομείο της χώρας. Επισκέπτονται, εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια ντουβάρια ΤΟΜΥ σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Με χιουμοριστίκη διάθεση, μάλιστα, παραφράζει και στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη – με αφορμή και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί του Ιονίου για την έξοδο από τα Μνημόνια – αναφέροντας:

«Στο πηγαιμό του κου Τσίπρα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ Άδειασαν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε».