Δίπλωμα οδήγησης: Κάθε πότε θα πρέπει να ανανεώνεται- Γιατί έγινε ακριβότερο

Ελλάδα

Πολλοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθουν τις διαδικασίες για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, καθώς έχουν μείνει στο τι ίσχυε μέχρι το 2013, οπότε νέο Προεδρικό Διάταγμα άλλαξε όσα ξέραμε. Αρχικά, η απόκτηση διπλώματος έχει γίνει δυσκολότερη αλλά και ελαφρώς ακριβότερη καθώς έχουν αυξηθεί τα υποχρεωτικά πρακτικά μαθήματα που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα θεωρίας.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ τους: -στα ερασιτεχνικά διπλώματα μειώθηκε ο χρόνος, καθώς κάθε 15 χρόνια θα πρέπει να ανανεώνονται. -στα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων, η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.
Οι κάτοχοι των διπλωμάτων που λήγουν, είτε στην 15ετία, είτε μετά το 65 έτος της ηλικίας του κατόχου, θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις (από παθολόγο και οφθαλμίατρο). Σε περίπτωση προβλήματος θα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές. Ωστόσο, δεν θα υποβάλλονται ξανά σε θεωρητικές ή πρακτικές εξετάσεις. To ΦΕΚ με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr