Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκλογές – Φοβούνται επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Κλοιός ασφαλείας σε κυβερνητικά κτίρια.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων το Σαββατοκύριακο.

Για το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, με συμμετέχοντες όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, όπως και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και στα εκλογικά κέντρα. Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τα εκλογικά κέντρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο αρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα πέρασε σχεδόν από όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων στις καταδρομικές ενέργειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που διατάχθηκε για την πλημμελή αντίδραση στην επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., που θα καλέσει για κατάθεση τους αρμόδιους αξιωματικούς. Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο θα μπει έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, που προειδοποιούσε για χτύπημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από το φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτημα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ huffington post

Δείτε επίσης:
Δικαστική διαδικασία μετά από δημοσιεύματα του «Βήματος» και μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της Εισαγγελίας
Επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Βουλή, λίγη ώρα μετά την λήξη του συλλαλητηρίου για τη
«Θέλω ισχυρή εντολή». Ισχυρή εντολή από τους πολίτες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την
Τα κράτη, ιδίως τα ισχυρά, διαρκώς αλλάζουν τα σχέδιά τους για την Τουρκία σχεδόν πάντα
Η υποχώρηση των αποδόσεων στην αγορά ομόλογων καθιστά πιο ελκυστικούς τους ελληνικούς και ιταλικούς τίτλους,
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Με επίκεντρο τρία αστικά κέντρα νέο μεγάλο κύμα συλλήψεων στρατιωτικών που