Εξάωρη αυτοψία εισαγγελέων στο Μάτι

Ελλάδα

Newsroom HuffPost Greece

Αυτοψία που διήρκεσε έξι ώρες πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Η έρευνα για τις πυρκαγιές έχει περάσει στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έχει τον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή, κράτησε περί τις έξι και πλέον ώρες. Η εισαγγελική έρευνα δε διευρύνεται προς πάσα κατεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνον στα αίτια της φωτιάς, ούτε μόνον στις πολεοδομικές παραβάσεις αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν με πράξεις, αλλά κυρίως με παραλείψεις, στα τραγικά γεγονότα.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα στην οποία καθημερινώς καταθέτουν πολλοί μάρτυρες στρέφεται πρωτίστως στην αναζήτηση ευθυνών στις νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη των γεγονότων – Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία – και για το λόγο αυτό έχουν ζητηθεί όλες οι συνομιλίες τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής μεταξύ στελεχών του πυροσβεστικού σώματος αλλά και οι συνομιλίες στελεχών της ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση ευθυνών σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πρωτίστως σε παράγοντες της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ www.huffingtonpost.gr