Η “σταύρωση” της Άμυνας από τα “σταυρουλάκια” των εκλογών!

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Το “κυνήγι του σταυρού” των υποψηφίων βουλευτών έχει “σταυρώσει” πάρα πολλές φορές την Άμυνα της χώρας. Στρατόπεδα πολλά έμειναν και παραμένουν ανοιχτά, πληρωμένα από τους φορολογούμενους επειδή αν κλείσουν “θα πάθει ζημιά η τοπική κοινωνία”. Γνωστά αυτά.

Γι΄ αυτό και στην περίπτωση του Βόλου, απ΄ όπου θα μεταφερόταν η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για να ΄ρθει δίπλα στα αρματαγωγά του ΠΝ στο Ναύσταθμο, όλα είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρξουν σημαντικά και ουσιαστικά “ισοδύναμα”. Για να μην πληγεί η τοπική οικονομία.

Το ΥΠΕΘΑ αν και δεν είχε καμία απολύτως υποχρέωση, έψαξε και βρήκε λύσεις. Μια μονάδα υποστήριξης θα μεταφερόταν στον Βόλο, ο οποίος φιλοξενεί πλέον και σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις. Από το ΥΠΕΘΑ είχαν διαβεβαιώσει τους τοπικούς βουλευτές ότι σχεδόν 500 οικογένειες Αμερικανών θα ζουν στην πόλη.

Τ΄ άκουσαν οι βουλευτές όταν τους είχε φωνάξει ο Αποστολάκης στο ΥΠΕΘΑ, συμφώνησαν, αλλά όταν γύρισαν στα μέρη τους είχαν φαίνεται να αντιμετωπίσουν το “κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι”…

Τις τελευταίες ημέρες οι τοπικοί βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές μετέδιδαν κλίμα…απόγνωσης. Έλεγαν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και ζητούσαν αναστολή της απόφασης για την μεταφορά της Ταξιαρχίας, η οποία θα ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο.

Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το θέμα, τότε φανταζόμαστε ότι θα δυσκολευτούν σε άλλα πιο περίπλοκα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αν εκλεγούν.

Το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά ο “σταυρός” νίκησε και η Άμυνα “ξανασταυρώθηκε”.

Τον πατριωτισμό μας, όλοι μας ανεξαιρέτως πρέπει πρώτα απ΄ όλα να τον αποδεικνύουμε στην καθημερινότητά μας με τρόπο ουσιαστικό. Πατριωτισμός είναι όπως έχει πει πολύ εύστοχα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δεξιάς Χρήστος Χρηστίδης “να πληρώνεις τους φόρους σου”. Είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα κάθε επαγγελματία να θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντά του και την δουλειά του. Ακόμη κι όταν αυτά συνδέονται με την ύπαρξη ή την μεταφορά ενός στρατοπέδου. Όταν όμως σου εξασφαλίζουν εναλλακτικές λύσεις και επιμένεις τότε υπάρχει πρόβλημα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ σοβαρό. Και το να ΄χεις τους πεζοναύτες σου 320 χιλιόμετρα μακριά από τα αρματαγωγά που θα τους μεταφέρουν, εκτός από γελοίο, είναι και επικίνδυνο.

ΠΗΓΗ militaire