ΠΟΕΔΗΝ: “Έβαλαν το «λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Ελλάδα Κυρίως θέματα

ΠΟΕΔΗΝ: «Ο διοικητής με τα πλαστά πτυχία…υπάλληλος στο Γραφείο Δικαιωμάτων Ασθενών του Θριάσιου»

Εφτάψυχος ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, που εκδιώχθηκε ως κάτοχος πλαστών πτυχίων. Πλέον εργάζεται ως υπάλληλος στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Θριάσιου νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων.

Το εν λόγω γραφείο συστήθηκε με το ν. 4368/2016 για να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκεί εργάζεται πλέον ο πρώην διοικητής του νσοκομείου της Νίκαιας, ο οποίος “ξηλώθηκε” από τη θέση του, καθώς συνελήφθη από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να κατέχει τέσσερα πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: “Έβαλαν το «λύκο να φυλάει τα πρόβατα»
“Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία και την σκανδαλώδη ανάθεση του κυλικείου τώρα που αποκαταστάθηκε η υγεία του, επέστρεψε και εργάζεται κανονικά στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο στο Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας”, αναφέρει η καταγγελία και συνεχίζει:

“Διευθετεί υποθέσεις που απορρέουν από την άσκηση του δικαιώματος του πολίτη για την υγεία του, αποσκοπώντας στην εξομάλυνση και εξάλειψη δυσλειτουργιών που παρεμποδίζουν την εξυπηρέτησή του, κατ’ επέκταση και το έργο των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. ‘Εβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα”.

Δεν είναι όλοι ίδιοι…
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δύο μέτρα και δύο σταθμά επικράτησαν στο παρελθόν με την απόκαλυψη και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων:

“Άλλοι υγειονομικοί υπάλληλοι με πλαστά πτυχία κατώτερων κατηγοριών οδηγήθηκαν στη φυλακή ή διώκονται για κακουργήματα. Για το πρώην Διοικητή «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Υπηρεσιακά στελέχη Νοσοκομείων που υποπίπτουν σε παραπτώματα διαπιστωμένα από το ΣΕΥΠ πολύ μικρότερης ευθύνης από τον πρώην Διοικητή της Νίκαιας (πλαστά πτυχία, υπόθεση κυλικείου) με βάση το ν. 4325/2015 με απόφαση Διοικητή τίθονται σε αργία”.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος πρώην διοικητής προστατεύεται εξαιτίας προσωπικής του σχέσης από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη:

“Ομπρέλα προστασίας από Πολάκη. Περιμένουν υποτίθεται να συνεδριάσουν τα Πειθαρχικά Όργανα όταν και όποτε συσταθούν. Περιμένουν να ξεχασθεί η υπόθεση”, καταλήγουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ iatropedia