Θρίλερ με το πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” και τα 119 κρούσματα κορονοϊού – Νοσηλεύεται 70χρονος

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με τους 119 επιβάτες (μεταξύ των 380 επιβαινόντων του πλοίου) που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο σε προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής”, όπου κατέπλευσε στις 9:20 το βράδυ. Νωρίτερα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην COVID – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας 70χρονος Ελβετός
Οι 119 επιβάτες που μολύνθηκαν θα παραμείνουν εντός του πλοίου. Ολοι είναι καλά στην υγεία και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, εκτός από έναν 70χρονο Ελβετού, ο οποίος τη νύχτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Δύο από τα δείγματα επανεξετάζονται καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα. Συγκεκριμένα, σε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Μεταφέρονται σε ξενοδοχεία επιβάτες αρνητικοί στον κορονοϊό
Εντός της ημέρας αρχίζει η μεταφορά σε ξενοδοχεία για τους 259 επιβάτες των οποίων τα δείγματα ήταν αρνητικά, προκειμένου στη συνέχεια -και εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες- να επαναπατριστούν. Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε 36 ώρες. Οι υπόλοιποι παραμένουν απομονωμένοι στις καμπίνες τους καθώς έχει δοθεί οδηγία να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους επιβάτες του πλοίου.

“Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. Θα υπάρξει συνεχής ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και για το σκοπό αυτό, θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες στην αποβάθρα ειδική τέντα, προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας”, τόνισε χθες ο κ. Χαρδαλιάς.

Το “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες. Δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στην Ισπανία λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά ούτε στην Τουρκία -καθώς τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος- με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ capital