Τι προσφέρει η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat4 στην Ελλάδα

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Ο Hellas Sat 4 είναι κατασκευής της Lockheed Martin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερης των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz

Με πολλαπλάσια ανταλλάγματα υπέρ του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με την αρχική σύμβαση του 2001, η οποία τροποποιήθηκε προ διετίας, εκτοξεύτηκε χθες παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4.

O Hellas Sat 4 θα τροχιοθετηθεί στην ελληνικών δικαιωμάτων γεωστατική δορυφορική θέση στις 39ο Ανατολικά του Γκρήνουιτς, συμπληρώνοντας και επαυξάνοντας τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του δορυφόρου Hellas Sat 3 οποίος εκτοξεύτηκε το 2017.

Ο Hellas Sat 4 είναι κατασκευής της Lockheed Martin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερης των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz, καλύπτει γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δορυφορικού internet, δορυφορικής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δορυφορικών συνδέσεων δεδομένων και διασυνδέσεων κορμού.

«Η χώρα μας σήμερα με την εκτόξευση του Hellas Sat 4 διασφαλίζει και επεκτείνει τα δικαιώματα της στο διάστημα και αποκτάει σημαντικές νέες δυνατότητες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών. Δυνατότητες που θα αξιοποιηθούν από τον στρατό μας και τα σώματα ασφαλείας της πατρίδας μας, για αμυντικούς σκοπούς, σκοπούς πολιτικής προστασίας αλλά και ως αναπτυξιακό και ερευνητικό εργαλείο. Το σημερινό αποτέλεσμα, οφείλεται στα πολλά και άξια στελέχη της δημόσιας διοίκησης που εργάστηκαν ανιδιοτελώς για αυτόν τον σκοπό, αλλά και στην Hellas Sat που επενδύει για σχεδόν δύο δεκαετίες στον τομέα του διαστήματος. Τους ευχαριστούμε θερμά. Εμείς οι Έλληνες όταν εργαζόμαστε συστηματικά και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα» δήλωσε ο κ. Μαγκλάρας.

Μαριάννα Τζάννε ΠΗΓΗ protothema.gr

Δείτε επίσης:
Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 23:01` ώρα Ελλάδος/Κύπρου, ο εκτοξευτήρας ARIANE 5, έχοντας τις σημαίες
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Την ώρα κατά την οποία στη Λευκωσία αναζητούν το χαμένο πρακτικό της
Μπορεί ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2016 να μην τα κατάφερε να συγκεντρώσει την αναγκαία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε από τη Βαρσοβία ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν
Παναγιώτα Καρλατήρα Αλλοι 40 βρίσκονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην περίφημη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι
Μια στρατηγική και θεσμική θεώρηση* By Γεώργιος Κουμουτσάκος Περίληψη: Η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες θυσίες