Το μεγάλο κόλπο με το βρόμικο χρήμα σε ανυπόληπτα sites και οι αποκαλύψεις που έρχονται

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα είναι ακριβώς και το «κύκλωμα» που έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και φιλικά σ’ αυτόν ΜΜΕ για να στηρίζουν την κυβέρνηση έναντι αδράς διαφήμισης κρατικών οργανισμών ή ελεγχόμενων από το Μαξίμου επιχειρηματιών

H αποκάλυψη των SMS που αντάλλαξαν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Νικολόπουλος και οι μηνύσεις που κατατέθηκαν έχουν το πολιτικό τους βάρος. Οσο βάρος μπορεί να έχουν και αυτοί που εμπλέκονται στο άθλιο σόου που στήθηκε τις τελευταίες ώρες. Είναι γνωστή στο Πανελλήνιο η προσφορά τους στην επικράτηση του λαϊκισμού, της φανφάρας και της ψεκασμένης πολιτικής.
Όμως, οι απειλές του πρώην υπουργού Αμυνας ότι θα δώσει στοιχεία για τη διαφήμιση που έπαιρναν, και προφανώς συνεχίζουν να παίρνουν, sites που ελέγχονται από τον Νίκο Νικολόπουλο, δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Καμμένος εμπλέκει σε αυτό το κόλπο και τον υπουργό και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά.

Συμβαίνει πάντα στις κυβερνήσεις που καταρρέουν να ανοίγουν στόματα. Ειδικά τώρα που ο Πάνος Καμμένος νιώθει ότι απειλείται θα βγει και θα πει πολλά και θα βγάλει τους σκελετούς από τη ντουλάπα της κυβέρνησης. Και προφανώς ο πρώην υπουργός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της τετραετούς θητείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απλά, ακόμη και δεν έχει αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει το μαρτύριο της σταγόνας κατά του πρωθυπουργού. Οσοι γνωρίζουν το χαρακτήρα του Καμμένου και το πολιτικό του εκτόπισμα είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα παίξει το τελευταίο του χαρτί σε πολλές δόσεις. Οι αποκαλύψεις που θα κάνει σταγόνα – σταγόνα θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα είναι ακριβώς και το «κύκλωμα» που έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και φιλικά σ’ αυτόν ΜΜΕ για να στηρίζουν την κυβέρνηση έναντι αδράς διαφήμισης κρατικών οργανισμών ή ελεγχόμενων από το Μαξίμου επιχειρηματιών.

Πώς στήνεται το κόλπο
Το κόλπο είναι απλό και δεν έχει να κάνει με τα troll των υπογείων του Μαξίμου και τα 0,60 ευρώ το μήνυμα για να συγκρούονται στο διαδίκτυο.

Το κόλπο είναι άλλο. Ενας δημοσιογράφος, ένας επιχειρηματίας ή ένας άσχετος με την ενημέρωση πολίτης φτιάχνει μια ιστοσελίδα. Κατά κύριο λόγο πολιτικο-οικονομική ή γνώμης αλλά και πολλές ακόμη τύπου gossip από τις οποίες μπορεί να γράψει ο καθένας βρομιές ή να αποθεώσει πρόσωπα.

Αφού φτιάχνεται το site (ή και πριν φτιαχτεί αυτό) ο ιδιοκτήτης προσεγγίζει τον φίλο υπουργό (κατά κύριο λόγο τον Νίκο Παππά που έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ με πέντε – έξι φίλους του) και του ζητά διαφήμιση. «Πάρε ένα τηλέφωνο στον τάδε διοικητή, ζήτα από τον δείνα διευθύνοντα σύμβουλο, πάρε και κανέναν τραπεζίτη να μας δίνει λεφτά κι εμείς θα σε αποθεώνουμε».

Και κάπως έτσι, στήνεται ένα συστηματάκι με διαφημίσεις της τάξης των 10-20 χιλιάρικων το μήνα για sites ανυπόληπτα, για σελίδες που ακόμη δεν έχουν καμιά αναφορά στην κοινωνία, που δεν έχουν καν εργαζόμενους, πόσο μάλλον που δεν τα γνωρίζει ούτε ο κόσμος της διαφήμισης. Είναι από τις ιστοσελίδες που συνήθως τις βλέπει ο διαχειριστής και οι φίλοι του και τα «χτυπήματα» στο google analytics ζήτημα είναι να ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες το μήνα. Και πολλά λέμε. Τα κείμενα που γράφονται εκεί είναι πέντε – έξι αποθεωτικά για την κυβέρνηση, για τον μεγάλο ηγέτη Τσίπρα, φυσικά για τον Παππά και το περιβάλλον του, και βεβαίως για τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, όπως το Μακεδονικό που για τα συγκεκριμένα sites είναι μεγαλύτερη συμφωνία κι από της Γιάλτας.

Ας αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα, και δεν εννοούμε τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, όπως τα sites της Αυγής, το Κόκκινο, το left ή εν πάση περιπτώσει αυτά που δηλωμένα είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, αληθεύει ότι πριν από ένα χρόνο και κάτι δημοσιογράφοι που γλείφουν από το πρωί ως το βράδυ την κυβέρνηση έστησαν πολιτικο-οικονομικό site το οποίο στους πρώτους μήνες ζωής του, που δεν το ήξεραν ούτε οι διαχειριστές του, έπαιρνε κρατική διαφήμιση με το τσουβάλι; Αληθεύει ότι οι ιδιοκτήτες του (φανεροί και αφανείς) είχαν επαφές με υπουργούς όπως ο Παππάς και ο Δραγασάκης προκειμένου να «στηριχθεί το site που θα στηρίξει κι εσάς», όπως έλεγαν;

Για τη συνέχεια πατήσετε τον σύνδεσμοIN.GR