Εκκενώθηκε ο καταυλισμός στις Καστανιές Έβρου! Κινούνται ξανά προς την Tουρκία (pics)

Γεωπολιτική Κυρίως θέματα

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν από χθες το βράδυ οι δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές του Έβρου όταν παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Χθες αργά το βράδυ οι ελληνικές αρχές παρατήρησαν πως οι συγκεντρωμένοι από την τουρκική πλευρά πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό που είχε στηθεί στις Καστανιές και αποχώρησαν ξανά προς το εσωτερικό της Τουρκίας, κατευθυνόμενοι από τις τουρκικές αρχές.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος τις σκηνές και αλλά υλικά του μέχρι τότε καταυλισμού, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη, ενώ όλη αυτή η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:


Παρά την φαινομενική εκκένωση του καταυλισμού τα αμυντικά μέτρα του στρατού δεν χαλαρώνουν. Τα σώματα ασφαλείας παραμένουν στη θέση τους μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση. Μετά το πέρας του απαραίτητου χρονικού διαστήματος και αφού επιβεβαιωθεί πως οι φυγή των προσφύγων είναι μόνιμη, τότε και μόνο τότε οι ελληνικές αρχές επανεξετάσουν την αμυντική διάταξη κατά μήκος του Έβρου.

ΠΗΓΗ onalert