Με βαριά ατζέντα ο Τσίπρας στην Άγκυρα

Γεωπολιτική Κυρίως θέματα

Με πρώτο θέμα την ειρήνη στο Αιγαίο και την αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλούν οι καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τα ναυτικά επεισόδια στο ανατολικό Αιγαίο, θα φτάσει στην Τουρκία ο πρωθυπουργός.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου προήδρευσε της κυβερνητικής σύσκεψης στο ΥΠΕΞ με θέμα το ταξίδι στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να παραμένει στην Αθήνα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται θετική στην προοπτική επανέναρξης των ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) μεταξύ των δύο χωρών όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Κυρίως όμως το μεταναστευτικό είναι το θέμα που ενδιαφέρει την Αθήνα καθώς το μεταναστευτικό κύμα που καταλήγει στα ελληνικά νησιά διέρχεται από την γειτονική χώρα.

Τα ενεργειακά ζητήματα θα αποτελέσουν επίσης μέρος των συζητήσεων, ενώ η πρόθεση της Άγκυρας να επαναφέρει το θέμα των «8» που βρίσκονται στην Ελλάδα θεωρείται βέβαια, με την κυβέρνηση πάντως να απαντά σταθερά ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και δεν είναι εντολοδόχος της πολιτικής εξουσίας.

ΠΗΓΗ zougla.gr

Δείτε επίσης:
«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ετοιμάζουν μετά τις ευρεκλογές και τις εθνικές εκλογές νέο σκληρότερο οικονομικοινωνικό και
«Όταν ένα πρόσωπο όπως ο Πετσίτης, ανύπαρκτων προσόντων, βρίσκεται με εκτιναγμένα τα εισοδήματά του εις
Σταύρος Λυγερός Παραδοσιακά η Άγκυρα στις παραμονές σημαντικών ελληνοτουρκικών επαφών κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Είναι
Aνδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη DW Στο επίκεντρο των επαφών Τσίπρα-Ερντογάν αναμένεται να βρεθεί από αύριο το
«Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον ειλικρινή διάλογο που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο 2017 και να
Από την ιδεολογική οπτική γωνία της διαίρεσης του πλανήτη σε δύο στρατόπεδα, όσον αφορά τη