Χειρότερα και από Ανταρκτική το ψύχος στις ΗΠΑ – Φτάνει τους -50 και ο Τραμπ τρολάρει για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Κόσμος Κυρίως θέματα

Δεν θα λειτουργήσει ούτε το ταχυδρομείο

Κυριολεκτικά πολικές θερμοκρασίες, που φτάνουν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου, αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί, με το πρωτοφανές κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στις μεταφορές αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών, με την ταχυδρομική υπηρεσία να προειδοποιεί ότι θα σταματήσει την λειτουργία της σε σημεία της χώρας.

Και ενώ η θερμοκρασία σε σημεία των ΗΠΑ φτάνει σε χαμηλότερα επίπεδα ακόμη και από την Ανταρκτική, ο Τραμπ σκέφτηκε ότι είναι ώρα για πλακίτσα στο twitter, τρολάροντας την υπερθέρμανση του πλανήτη. «Στα πανέμορφα μεσοδυτικά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους -60 βαθμούς (Φαρενάιτ, -51 βαθμοί Κελσίου), η πιο χαμηλή που έχει καταγραφεί ποτέ. Τι στο καλό συμβαίνει με την παγκόσμια υπερθέρμανση; Σε παρακαλώ, γύρνα γρήγορα, σε χρειαζόμαστε».

Στους -56°C η Μινεσότα
Ακόμη και για τους μαθημένους στο κρύο Αμερικανούς, αυτό το κύμα ψύχους δοκιμάζει τις αντοχές τους, μεταδίδει το CNN, αφού θα δουν θερμοκρασίες ρεκόρ.

Στη Μινεσότα η πρόγνωση κάνει λόγο για -56°C, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και υπογραμμίζει ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες μπορεί κανείς να πάθει κρυοπαγήματα μέσα σε πέντε λεπτά.


Ακυρώθηκαν πάνω από 2.700 πτήσεις
Ο καιρός έχει οδηγήσει στην ακύρωση πάνω από 2.700 πτήσεων, εκ των οποίων οι 1.550 στα αεροδρόμια του Σικάγο.

Στο Σικάγο, την «πόλη των ανέμων», χιονίζει επί 13 συνεχόμενες ημέρες, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά τον χειμώνα του 1978-79, με θερμοκρασίες.

A man pushes a stroller with groceries as flurries swirl around on Woodward Ave. in Detroit, Mich., on Monday, Jan. 28, 2019. (Ryan Garza/Detroit Free Press/TNS via Getty Images)

3 νεκροί
Το κρύο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τον κόσμο να μην βγει από το σπίτι του αφού μπορεί να υποστεί κρυοπαγήματα μέσα σε μερικά λεπτά.

Ήδη έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι λόγω του καιρού.

A general view of frozen Lake Harriet in Minneapolis, Minnesota on January 29, 2019. – The polar vortex is here — tens of millions of people in the US braced on January 29, 2019, for a deep arctic chill, which authorities say could be life-threatening. Sub-zero temperatures already blanketing parts of Canada were already sweeping across the US Midwest and towards the East Coast. (Photo by Kerem Yucel / AFP) (Photo credit should read KEREM YUCEL/AFP/Getty Images)

Newsroom HuffPost Greece