Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Τουρκία εισβολέας και κατακτητής – Έχουμε τώρα μια απόφαση με τεράστια πολιτική αξία

Κόσμος Κυρίως θέματα

Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Έχουμε τώρα μια απόφαση με τεράστια πολιτική αξία.

Τις τελευταίες μέρες, δύο γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους, αποκαλύπτουν την παρανομία των αξιωματούχων του ψευδοκράτους που περιφέρονται στην ΕΕ, αλλά ταυτοχρόνως και την σιωπή της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Αυτή την εβδομάδα ο «Πρόεδρος της Βουλής» του ψευδοκράτους θα βρίσκεται στην ΕΕ για να ενημερώσει ότι εκπροσωπεί νόμιμο κράτος με ξεχωριστά όργανα που δικαιούται δικούς του ξεχωριστούς ευρωβουλευτές!

Ωστόσο, στις 29/1/2019, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΑΔ) καταγράφοντας το σκεπτικό του αποφάνθηκε ότι η Τουρκία είναι «εισβολέας και κατοχική δύναμη στην βόρεια Κύπρο όπου εγκαθίδρυσε παράνομη οντότητα» και ότι «η Κυπριακή Κυβέρνηση θεωρείται η μοναδική νόμιμη κυβέρνηση». Επιπλέον, καταγράφεται ότι η στάση της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία προκύπτει λόγω «της καταχτητικής και επεκτατικής πολιτικής της στην Κύπρο.»

Μαζί με τις δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΟΗΕ) και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που έκριναν την αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα παράνομη και υποτελή στην Τουρκία, έχουμε τώρα μια απόφαση με τεράστια πολιτική αξία. Τα εύσημα ανήκουν πρωτίστως στον Γενικό Εισαγγελέα. Με την απόφαση, πρέπει να θεωρείται πλέον ότι οι «αξιωματούχοι της ΤΔΒΚ» παραβιάζουν έκδηλα την Ευρωπαϊκή νομιμότητα αφού η απόφαση του ΕΔΑΔ -που αναφέρεται στην Τουρκία ως δύναμη εισβολής και κατοχής στην Κύπρο-, είναι δεσμευτική για όλη την ΕΕ.

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, είμαστε κράτος της ΕΕ από το 2004 και βρισκόμαστε στο 2019. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η κυπριακή ηγεσία βολεύει τους αξιωματούχους της ΕΕ, αγνοώντας ενέργειες κατά του Κυπριακού Συντάγματος και κατά της Ευρωπαϊκής νομιμότητας. Σε αυτά τα χρόνια, η παρουσία στην ΕΕ αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος που αυτοαποκαλούνται «Πρόεδρος της Βουλής», «βουλευτές» και «πρεσβευτές της ΤΔΒΚ», είναι σύνηθες φαινόμενο, με την Κυπριακή Κυβέρνηση να αποδέχεται την κατάσταση.

Ωστόσο, οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ είναι πλέον δεσμευτικές για όλα τα κράτη της ΕΕ! Δεν μπορεί εκπρόσωποι ενός κατοχικού μορφώματος να εμφανίζονται στην ΕΕ με την ιδιότητα του βουλευτή και πρέσβη της λεγόμενης «ΤΔΒΚ».

Στην Ισπανία, χωρίς απόφαση διεθνούς ή ευρωπαϊκού δικαστηρίου, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε όσους κρίθηκε ότι ηγήθηκαν αποσχιστικού κινήματος κατά του Συντάγματος της Ισπανίας. Ούτε εισβολή υπήρξε, ούτε κατοχή, ούτε εποικισμός, ούτε αποφάσεις Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε αποφάσεις Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. Μια εκδήλωση για απόσχιση θεωρήθηκε επαρκής ενέργεια για κατάλυση του Συντάγματος, με αποτέλεσμα μερικοί νάναι φυλακή και άλλοι να διαφεύγουν εκτός. Παρά τις κορυφαίες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που καθιστούν το κατοχικό καθεστώς παράνομο και υποτελές στην Τουρκία, η Κύπρος επιτρέπει στους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους να παρουσιάζονται στην ΕΕ με την παράνομη ιδιότητά τους!

Παρεμπιπτόντως, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι πλέον δεσμευτικές για όλα τα κράτη της ΕΕ. Θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσουν οι υπερασπιστές του περιβόητου «Γλωσσαρίου» που εξομάλυνε την κατοχή και τα παράγωγά της, τη θέση τους σήμερα. Στην πραγματικότητα, το «Γλωσσάρι» και οτιδήποτε προάγει την κατοχή με άλλο όνομα, βρίσκεται πλέον σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομιμότητα.

ΠΗΓΗ huffingtonpost.gr

Δείτε επίσης:
Από τα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ (που είναι σε εξέλιξη): ο
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ Η ώρα της κρίσης έφτασε για την Τουρκία. Το δεκαετές σήριαλ της
Πογκρόμ στο Τουρκικό ΥΠΕΞ – Διαταγή για 249 συλλήψεις υπαλλήλων «πιστών» στον Γκιουλέν Οι τουρκικές
Νέα μετωπική σύγκρουση αναμένεται να εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημεριδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», στο πλαίσιο
Από Thanos S. Epachtitis “Προσοχή! Μετά τη Συρία, η Τουρκία πολιορκείται στη Μεσόγειο από ξερά
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP Ομέρ Τσελίκ. Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ