Η Ισπανία πεθαίνει από τον κορονοϊό: Αλλοι 832 νεκροί σε μία ημέρα!

Κόσμος

Δραματική η αύξηση και των κρουσμάτων της COVID-19, η οποία έχει φέρει τη χώρα στη δεύτερη θέση στη μαύρη λίστα των θανάτων

Η μέχρι στιγμής φονικότερη ημέρα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία αποδείχθηκε η Παρασκευή, καθώς η χώρα κατέγραψε 832 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών πάνω από τους 5.500. Ενας άνθρωπος χάνει τη ζωή του σχεδόν κάθε 1,5 λεπτό και κάθε ημέρα είναι σαν να σβήνει από τον χάρτη ένα ολόκληρο χωριό.

Τα τελευταία στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται συνολικά σε 5.694 σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 769 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον 72.248 (κατά 8.189 περισσότερα από χθες) ενώ στα νοσοκομεία βρίσκονται 40.630 πολίτες. Από τους ασθενείς, σε ΜΕΘ βρίσκονται 4.575 άτομα. Σε 12.285 ανέρχονται όσοι έχουν αποθεραπευθεί, ανέφερε η el Pais. Η χώρα είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εστία στον κόσμο σε αριθμό θανάτων και τέταρτη σε αριθμό κρουσμάτων. Τα περιοριστικά μέτρα, όπως και στην Ιταλία που δοκιμάζεται βαρύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αυστηρά και ισχύουν εδώ και δύο εβδομάδες.

Πηγή: Protagon