Οι αποκαλύψεις Τζορτζ Παπαδόπουλου στους ανακριτές

Κόσμος Κυρίως θέματα

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις περιέχει το σημείωμα που κατέθεσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο οι δικηγόροι του Τζορτζ Παπαδόπουλου, του Ελληνοαμερικανού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ όταν ήταν υποψήφιος για την Προεδρία.

Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι του γράφουν «ο Τζορτζ παρείχε κρίσιμες πληροφορίες στους ανακριτές… Εξήγησε με λεπτομέρειες μία συνάντηση που είχε στα τέλη Μαΐου 2016 όταν αποκάλυψε στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών πως οι Ρώσοι είχαν «βρομιές» για την Χίλαρυ Κλίντον. Τους είπε ότι η συνάντηση έγινε μέρες πριν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με Ελληνες αξιωματούχους»

Στο σημείωμα, με το οποίο επιχειρούν να πείσουν τον αρμόδιο Δικαστή να μην επιβάλει την ποινή της εξάμηνης φυλάκισης που επιδιώκει ο ειδικός ανακριτής Μιούλερ, ο Παπαδόπουλος φέρεται να έχει δώσει στοιχεία για την περίφημη σύσκεψη που είχε ο Τραμπ με τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας τον Μάρτιο του 2016.

«Ο Τζορτζ είπε στους ανακριτές για την σύσκεψη στην οποία ανέφερε στον Τραμπ και τον Σέσιονς (σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης, τότε επικεφαλής της καμπάνιας) ότι είχε διασυνδέσεις που ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν να οργανωθεί μία συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Πούτιν. Ο Τζορτζ εξήγησε γιατί το είπε αυτό σε μία συνάντηση γνωριμίας, καθώς και τις αντιδράσεις των παρισταμένων».

Ειδικότερα, ο Παπαδόπουλος περιγράφει την σύσκεψη και διηγείται ότι «αν και κάποιοι στο δωμάτιο αντέδρασαν αρνητικά, ο Τραμπ έγνεψε δείχνοντας ότι συμφωνεί και παρέπεμψε την πρόταση στο Σέσσιονς , ο οποίος έμοιαζε να συμφωνεί με την ιδέα και δήλωσε ότι το επιτελείο της καμπάνιας θα έπρεπε να κοιτάξει το θέμα»

Ο Παπαδόπουλος αναφέρεται σε επαφές που είχε με τον μυστηριώδη καθηγητή Μίσφουντ ο οποίος τον γνώρισε σε μία νεαρή κυρία την οποία σύστησε ως «Όλγα» , εμφανίζοντάς την ως ανιψιά του Πούτιν.

«Ο Μίσφουντ και η Όλγα» αναφέρεται στο σημείωμα «έκαναν τον Τζορτζ να πιστεύει ότι είχαν την δύναμη να κανονίσουν μία συνάντηση μεταξύ επιτελών της καμπάνιας του Τραμπ και Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων».

Από το σημείωμα προκύπτει ότι ο Παπαδόπουλος έδωσε την αδειά του για να ερευνηθούν από τις αμερικανικές αρχές όλες οι ηλεκτρονικές του συσκευές καθώς και ένα σημειωματάριο.

Ο Ελληνοαμερικανός παραδέχεται πως είπε ψέματα στην πρώτη ανάκριση όταν υποτίθεται ότι είχε δεχθεί να συνεργασθεί με τις αρχές. Τονίζει συγκεκριμένα πως «ο Τζορτζ από δισταγμό είπε ψέματα, ελαχιστοποίησε τις αναφορές ή απλά παρέλειψε πραγματικά γεγονότα. Από νομιμοφροσύνη απέναντι στον νέο Πρόεδρο και λόγω της επιθυμίας του να εργασθεί για την νέα κυβέρνηση, τύλιξε τον εαυτό του στην θηλιά που έφτιαξε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπαδόπουλος είχε όντως επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr

Δείτε επίσης:
Νέα μετωπική σύγκρουση αναμένεται να εκδηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημεριδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», στο πλαίσιο
Μια... ωραία ατμόσφαιρα φαίνεται πως υπήρχε στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Ένα 24ωρο δράσης γεμάτο ανθρωπιά ,αλλά και αυταπάρνηση στο καθήκον έζησαν τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί
Από Thanos S. Epachtitis “Προσοχή! Μετά τη Συρία, η Τουρκία πολιορκείται στη Μεσόγειο από ξερά
Από Thanos S. Epachtitis Αίσθηση φαίνεται προς προκάλεσε στη Τουρκία η διέλευση της ΤΠΚ Ρίτσος
Μάχες στα Τίρανα με αίτημα ανατροπής του Ράμα Αστυνομικοί τραυματίστηκαν απόψε στα Τίρανα, κατά τη