Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον

Κόσμος Κυρίως θέματα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αμερικανική επιθετικότητα προς τους Παλαιστίνιους. Η αμερικανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, πως προχώρησε στο κλείσιμο του γραφείου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον.

Μάλιστα για την εξέλιξη αυτή, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ηγέτες χρεώνοντάς τους την μη εμπλοκή «σε απευθείας και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ».

Την ίδια ώρα βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υλοποιήσει αυτό που δεν τόλμησε κανείς, να μεταφέρει δηλαδή την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την έτσι ως πρωτεύουσα.

«Οι ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) απέρριψαν το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο χωρίς καν να το δουν και αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με την αμερικανική κυβέρνηση για τις προσπάθειες ειρήνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

Κατά συνέπεια, «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το γραφείο της OLP στην Ουάσινγκτον θα κλείσει προς το παρόν», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ουάσινγκτον είχε αρνηθεί να ανανεώσει την άδεια που επιτρέπει τη λειτουργία του γραφείου της ΟΑΠ στην αμερικανική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Για να λειτουργεί το γραφείο της στην Ουάσινγκτον πρέπει να λαμβάνει την άδεια των αρχών κάθε έξι μήνες.

ΠΗΓΗ www.reader.gr