Οι ΗΠΑ σέρνουν την ΕΕ στον πυρηνικό ‘’χορό’’

Κόσμος Κυρίως θέματα

[Στο παρελθόν ήταν η ανάσχεση του κομμουνισμού που επέβαλε την εγκατάσταση πυραύλων στην Ευρώπη.
Σήμερα είναι ο Πούτιν.
Όπως μόλις χθες ήταν ο Σαντάμ, ο Μιλόσεβιτς, ο Καντάφι, ο Ασαντ και πάει λέγοντας. Το αποκαλούμενο ‘’κόμμα του πολέμου’’ στις ΗΠΑ θα βρίσκει ένα πρόσχημα να κηρύξει πόλεμο. Αλλά η Ευρώπη που πλήρωσε με το αίμα της δύο παγκόσμιους πολέμους; Στο κείμενο της συμφωνίας που θα υπογράψουν στις 22 Ιανουαρίου οι Μακρόν και Μέρκελ προβλέπεται η δημιουργία ‘’μιας κοινής μονάδας για επιχειρήσεις σταθεροποίησης – έτσι λέγεται στη Νοβλαγκ ο πόλεμος – σε τρίτες χώρες’’. Φαίνεται ότι η Ευρώπη …ψάχνεται για πόλεμο.
Και αφού δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη μάλλον θα τον έχει. Μακριά από μας μόνο!…Ε.Δ.Ν.]

του Manlio Dinucci

Στο γυάλινο παλάτι των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη υπάρχει ένα μεταλλικό γλυπτό με τίτλο “Το Καλό κατατροπώνει το Κακό”. Παρουσιάζει τον Άγιο Γεώργιο που τρυπάει ένα δράκο με το δόρυ του. Το 1990 το δώρησε η ΕΣΣΔ για να γιορτάσει τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF) που είχε συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ το 1987, με αποτέλεσμα την εξάλειψη πυρηνικών πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας (μεταξύ 500 και 5000 χιλιομέτρων) με βάση τη γη. Το σώμα του δράκου έχει φτιαχτεί, συμβολικά, με κομμάτια βαλλιστικών πυραύλων US Pershing-2 (στο παρελθόν βρίσκονταν στη Δυτική Γερμανία) και σοβιετικών SS-20 (σε βάσεις της πρώην ΕΣΣΔ).

Αλλά τώρα ο πυρηνικός δράκος, ο οποίος στο γλυπτό έχει καταληφθεί από επιθανάτια αγωνία, επανέρχεται στη ζωή. Και αυτό χάρις επίσης στην Ιταλία και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψήφισαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατά του ψηφίσματος που υπέβαλε η Ρωσία με θέμα «Διατήρηση και εφαρμογή της Συνθήκης INF», με 46 ψήφους κατά 43 και 78 αποχές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση – της οποίας 21 από τα 27 μέλη της ανήκουν στο ΝΑΤΟ (η Βρετανία είναι εκτός ΕΕ) – ευθυγραμμίστηκε έτσι με τη θέση του ΝΑΤΟ, το οποίο με τη σειρά του είναι πλήρως ταυτισμένο με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση Oμπάμα, στη συνέχεια, η κυβέρνηση Tραμπ κατηγόρησε τη Ρωσία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι είχε δοκιμάσει έναν πύραυλο απαγορευμένης κατηγορίας και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη Συνθήκη του FNI. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για την εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη ενάντια στη Ρωσία, οι οποίοι θα εγκατασταθούν επίσης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ενάντια στην Κίνα.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε ότι “αυτή είναι η αρχή μιας πλήρους κούρσας εξοπλισμών”. Με άλλα λόγια, προειδοποίησε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστήσουν και πάλι στην Ευρώπη πυρηνικούς πυραύλους με στόχο τη Ρωσία (όπως ήταν οι Κρούιζ στη βάση του Comiso τη δεκαετία του ’80), η Ρωσία θα εγκαταστήσει εκ νέου στο έδαφός της παρόμοιους πυραύλους με στόχους στην Ευρώπη (δεν είναι σε θέση να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Αγνοώντας όλα αυτά, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στον ΟΗΕ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι υπονόμευσε τη Συνθήκη INF και ανακοίνωσε την αρνητική ψήφο όλων των χωρών της ΕΕ, επειδή “το ψήφισμα που υπέβαλε η Ρωσία εκφεύγει από το υπό συζήτηση ζήτημα”. Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως στην πιθανή εγκατάσταση νέων πυρηνικών πυραύλων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, περιλαμβανόμενης και της Ιταλίας.

Σε ένα ζήτημα παρόμοιας σημασίας, η κυβέρνηση Κόντε, αρνούμενη, όπως και οι προκάτοχοί της, να ασκήσει την εθνική κυριαρχία, ευθυγραμμίστηκε με την ΕΕ, η οποία με τη σειρά της ευθυγραμμίστηκε με το υπό αμερικανικές εντολές ΝΑΤΟ. Και καμιά φωνή δεν υψώθηκε από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα για να πει ότι το Κοινοβούλιο αποφασίζει πώς θα ψηφίσουμε στον ΟΗΕ. Και καμιά φωνή δεν υψώθηκε στο Κοινοβούλιο για να απαιτήσει από την Ιταλία να τηρήσει τη Συνθήκη Μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να αποσύρουν από την εθνική μας επικράτεια τις πυρηνικές βόμβες Β61 και να μην εγκαταστήσουν, από την το πρώτο εξάμηνο του 2020, τις νέες και ακόμη πιο επικίνδυνες B61-12.
Έτσι παραβιάζεται και πάλι η θεμελιώδης συνταγματική αρχή ότι η “κυριαρχία ανήκει στο λαό”. Και καθώς ο πολιτικο-ενημερωτικός μηχανισμός κρατά τους Ιταλούς στο σκοτάδι για αυτά τα ζωτικής σημασίας ζητήματα, παραβιάζεται το δικαίωμα στην πληροφόρηση, υπό την έννοια όχι μόνο της ελευθερίας ενημέρωσης αλλά του δικαιώματος ενημέρωσης .

Είτε το κάνουμε τώρα είτε αύριο, δεν θα έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε: ένας βαλλιστικός πύραυλος ενδιάμεσης εμβέλειας, για να φτάσει και να καταστρέψει τον στόχο του με την πυρηνική του κεφαλή, χρειάζεται 6-11 λεπτά.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος anixneuseis.gr

Πηγή: https://ilmanifesto.it/italia- e-ue-votano-per-i-missili-usa- in-europa/