Οι ΗΠΑ τα έδωσαν ΟΛΑ στην Τουρκία και τους άδειασε για Πούτιν κι S-400… έρχεται καταιγίδα

Κόσμος Κυρίως θέματα

…Επειδή έχουν εκνευριστεί αφάνταστα για τη στάση του Ερντογάν απέναντι στην Αμερική για τη Βενεζουέλα, έστειλαν μία επιτροπή αξιωματικών του Πενταγώνου για να ερευνήσει την πιθανότητα «συνύπαρξης» των ρωσικών πυραύλων S-400 και των αμερικανικών F-35, όπως και των Patriot, στο τουρκικό έδαφος. Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισαν πως τα ρωσικά και τα αμερικανικά συστήματα δεν «παντρεύονται».

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Και τι άλλο έκαναν; Οι Αμερικανοί κάλεσαν ομάδα δημοσιογράφων και τους είπαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε τους Patriot, ούτε τα F-35 εάν προχωρήσουν στην εγκατάσταση των S-400. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα ακολουθήσουν πολύ σκληρές κυρώσεις. Ήταν η ακριβής δήλωσή τους. Τα μέλη της αμερικανικής ομάδας είπαν στους συνομιλητές τους ότι σας δίνουμε τη δυνατότητα να πάρετε τους Patriot, εάν ακυρώσετε την παραγγελία των S-400, και θα σας δώσουμε και τα F-35 και ό,τι άλλο ζητήσετε.

Τους παρουσίασαν μία πρόταση που καμία χώρα δεν θα μπορούσε να την απορρίψει. Και όμως… Την απέρριψαν. Δεν δέχθηκαν να πουλήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επόμενη κουβέντα των Αμερικανών ήταν η πιθανότητα της ρήξης και τι θα συμβεί εάν δεν συνετιστούν οι Τούρκοι. Τους περιέγραψαν μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Δεν άλλαξαν γνώμη. Και έχει μεγάλη σημασία ότι προτιμούν τις κυρώσεις και τη «λαίλαπα» που θα ακολουθήσει… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΗ… ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης:
Στο ενδεχόμενο οι τουρκικές γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ να οδηγήσουν και πολεμική
Mε την αιφνίδια απόφασή του να αφήσει στην Τουρκία ελεύθερο το πεδίο δράσης στη βόρεια
Η πρόσφατα ανακοινωθείσα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) αποδοχή δωρεάς του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη
Τα τελευταία χρόνια, ο εθνικός μας εναέριος και θαλάσσιος χώρος έχει γίνει σουρωτήρι από τις
Την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, και ταυτόχρονα την εφαρμογή των
Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο από την Αθήνα.