Παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητεί ο Τραμπ

Κόσμος Κυρίως θέματα

Αισιόδοξοι για νίκη στις αμερικανικές εκλογές δήλωσαν και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, στα πρώτα τους μηνύματα και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Ωστόσο, ο Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσει η ψηφοφορία -αναφερόμενος στις επιστολικές ψήφους-, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Τραμπ περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Τραμπ.

Από την πλευρά του, μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «είμαστε σε τροχιά νίκης», τονίζοντας πως θα πάρει χρόνο, αλλά στο τέλος η εκστρατεία του θα κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες.

«Νιώθουμε καλά για τη θέση μας, πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την Αριζόνα, τη Μινεσότα και την Τζόρτζια. Νιώθουμε καλά για το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν και, αν και θα πάρει πολύ χρόνο, θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Τα αποτελέσματα θα πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο» πρόσθεσε.
«Η απόφαση για το ποιος έχει κερδίσει δεν είναι του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε δική μου, αλλά του αμερικανικού λαού. Συνεχίστε να πιστεύετε, θα νικήσουμε τις εκλογές» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα, ούτε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών. Επαφίεται στους ψηφοφόρους», τόνισε επίσης ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με το CNN, πέντε πολιτείες θεωρούνται σε αυτό το στάδιο κρίσιμες για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος: Αριζόνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Όπως έχουν τα πράγματα, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να αργήσει αρκετά καθώς πρέπει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Πηγή kathimerini