ΗΠΑ: Τέλος το shutdown – Ανακοινώθηκε συμφωνία από τον Τραμπ

Κόσμος Κυρίως θέματα

Την επίτευξη συμφωνίας για τερματισμό του shutdown στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή, οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μετά από 34 ημέρες, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση»,τόνισε.

Όπως είπε ο Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

(πηγή: Reuters /AΠE/Καθημερινή)