Ο Βελόπουλος και η ΝΔ

Κυρίως θέματα Πολιτική

Διχασμένη είναι η ΝΔ για την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κατάφερε να μπει στη ευρωβουλή και τώρα προ-ετοιμάζεται για να κάνει την έκπληξη και την Ελληνική Βουλή ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Γράφει ο: Ανδρέας Μαραθιάς

Μια πρώτη κουβέντα έγινε στη πανηγυρική συνεδρίαση των Τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες η Πειραιώς δεν προτίθεται να αφήσει τον Κυριάκο Βελόπουλο να διεισδύσει στην εκλογική της βάση ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και δε σκοπεύει να ασχοληθεί και πολύ μαζί του. Κυριάρχησε μάλιστα η άποψη ότι ο πρόεδρος της Ε.Λ. θα αποδομηθεί από μόνος του τώρα που ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή τα όσα γραφικά λέει στις τηλεοπτικές εκπομπές του. «Εδοξάσθη κρυπτόμενος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την άλλη όπως ο θαυμαστής του «ξανθού γένους» και πωλητής των χειρογράφων του Ιησού και αλοιφών για τη φαλάκρα έχει συμπάθειες στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω του Μακεδονικού. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ πολύ θα τον ήθελαν μέσα στη Βουλή, έχει-δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, προκειμένου με τους δικούς του βουλευτές -ο πρώην πρωθυπουργός υπολογίζει ότι θα έχει υπό τη επιρροή του μια ομάδα 20 βουλευτών περίπου στη νέα ΚΟ της ΝΔ- να έχει μια άτυπη ακροδεξιά ΚΟ που θα πιέζει για διάφορα θέματα και κυρίως στα εθνικά.

ΠΗΓΗ fm voice