Πανικός στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!!! Ο κ. Παπανδρέου διέκοψε τις …διακοπές του για να “σώσει” την Ελλάδα…

Κυρίως θέματα Πολιτική

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα τραγικά, αλλά και τραγελαφικά, -ειδικά στα θέματα της διαφθοράς- που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, είχαμε και την επανεμφάνιση του εξοχότατου πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου.
Αλλά, στην τελική θα έλεγα, ευτυχώς που υπάρχει και αυτός. Μας κάνει να γελάμε. Δεν γνωρίζω που ήταν εξαφανισμένος όλο αυτό το διάστημα, αλλά καλά κάνει να παραμείνει …εξαφανισμένος. Διότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα, θυμίζει τη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα οικονομική τραγωδία της χώρας. Όταν ο ίδιος οδήγησε την Πατρίδα στον σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες πτώχευσαν, μαζί με την Ελλάδα.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με αυτά που δήλωσε. Είναι πραγματικά άνευ σημασίας. Θεωρίες ανίκανων ανθρώπων, που έχουν ευεργετηθεί διότι είναι συγγενείς κάποιων πραγματικά μεγάλων γονέων… Αλλά θα σταθώ στην αναφορά για «ανατροπή» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανάληψη της εξουσίας από τις «δημοκρατικές δυνάμεις».
Είναι ότι πιο κουφό ακούσαμε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Πως θα ανατρέψει άραγε την παρούσα ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, γνωρίζω ότι εδώ και εκεί λέει και καμιά …βλακεία (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) για να θυμίζει στους πολίτες πόσο ανίκανος είναι. Αλλά προσπαθώ να εισέλθω στο μυαλό αυτού του …σοφού και …πανέξυπνου ανθρώπου, ο οποίος έχει φανταστεί μία «δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση», κάνοντας πανηγύρια μόνος του, όπως πάντα.

Ψάχνει ρόλο στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, διότι προφανώς πιστεύει ότι μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτός θα είναι ο καλύτερος συνομιλητής του νέου προέδρου.

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τους Αμερικανούς, αλλά και τους Ευρωπαίους με πιο χαρακτηριστική περίοδο αυτή της προσπάθειας επιβολής του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους. Ευτυχώς που αυτοί το απέρριψαν. Σήμερα η Κύπρος θα ήταν κάτω από την απόλυτη επιρροή και τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. Καταγράφηκε τότε ο ισχυρισμός ότι πολλά χρήματα έφτασαν στο Βελιγράδι και σε άλλες πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών μέσω της Ελλάδας.

Δεν γνωρίζω αν μόνος του σκέφθηκε την -με θεαματικό τρόπο- επιστροφή του, αφού είναι μονίμως απών από τη Βουλή. Είναι ένας τουρίστας, του οποίου τις διακοπές πληρώνει η ελληνική Βουλή.

Πιστεύουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ότι το μεγαλύτερο λάθος της κ. Φώφης Γεννηματά ήταν η διάσωση του κ. Παπανδρέου στον οποίο χάρισε μία βουλευτική έδρα για να την υπονομεύει. Δεν έμαθε το μάθημα της, όταν την πρόδωσε και ίδρυσε το δικό του κόμμα, το οποίο εξαφανίστηκε από τους σοφούς ψηφοφόρους.
Τα ανίκανα πρωτοπαλίκαρά του κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη συνδιαλλαγή κορυφής. Η κ. Γεννηματά προφανώς τον φοβήθηκε σαν αντίπαλο, μη γνωρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να τρέξει μόνος του σε ένα μαραθώνιο και να καταταγεί …δεύτερος.
Εν πάση περιπτώσει, η επανεμφάνιση του κ. Παπανδρέου κάποιο στόχο έχει. Ο ίδιος είναι απλά το εκτελεστικό όργανο. Όσες φορές είχε ρόλο μέσα από κυβερνητικό πόστο, κάτι κακό έγινε στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, την οποία -υποψία είναι- πρέπει να μισεί. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ότι κάθε φορά που συμμετείχε στην κυβέρνηση, συνωμοτούσε με τους ξένους για να «διευθετήσει» το Κυπριακό με τρόπο που δεν εξυπηρετούσε τα ελληνικά και κυπριακά στρατηγικά συμφέροντα.

Μιλώντας για τον ελληνικό πολιτικό κόσμο εκστόμισε μία βαριά κουβέντα ο εξοχότατος Παπανδρέου.

Είναι, είπε, δέσμιο σκοπιμοτήτων το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος… Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι ο ίδιος εξυπηρέτησε πάντα τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών στο πλαίσιο της άθλιας παγκοσμιοποίησης, που υπηρέτησε πιστά ο κ. Παπανδρέου…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Κάτι δεν πάει καλά με το δίδυμο της Γενικής Εισαγγελίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ελπίδες που είχαμε ότι με τον διορισμό τους θα άλλαζε ο τρόπος αντιμετώπισης της διαφθοράς, που κυριαρχεί την κυπριακή πολιτική ζωή, διαψεύστηκαν.

Λυπάμαι, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσουν τους διεφθαρμένους. Η υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Οι Κύπριοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις.

Ποιοι εκμεταλλεύθηκαν αυτό το πρόγραμμα;
Ποιοι πλούτισαν σε ένα διάστημα 12-18 μηνών;
Αληθεύει ότι αυτό το πρόγραμμα έφερε πέραν των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά στα ταμεία του κράτους μπήκε μόνο το 25%;
Ο «περίεργος» Γενικός Ελεγκτής της Κύπρου, που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καταγγέλλει σημεία και τέρατα. Ισχυρίστηκε ότι ένας εξ αυτών που πήρε το «χρυσό διαβατήριο» δήλωσε ως χώρο διαμονής του υπόγειο χώρο στάθμευσης. Υποστήριξε ότι άλλοι δήλωσαν ως διεύθυνση χωράφι με ακακίες.

Έχει δεν έχει δίκιο, κ. Γενικέ Εισαγγελέα, πρέπει να εξεταστούν οι καταγγελίες του. Άμεσα. Και αν αποδειχθεί ότι δεν λέει την αλήθεια να τιμωρηθεί αυτός. Ποιοι συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο; Θέλουμε να γνωρίζουμε τους πολιτικούς, τους δικηγόρους, τους λογιστές και πιθανότατα κάποιους κρατικούς υπαλλήλους, που εξυπηρέτησαν το κύκλωμα.

Και όπως σημειώνω πάντα, οι ξένοι περιέργως εντοπίζουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Και τους χρησιμοποιούν για να επιβάλουν τις απόψεις τους στο εθνικό θέμα.

Μελετήστε τις θέσεις επώνυμων πολιτικών προσώπων για το Κυπριακό. Πιο προχωρημένες και από τις τουρκικές. Και θα καταλάβετε εύκολα τι εννοώ.

Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι οι «δούρειοι ίπποι» προβληματικών χωρών, όπως κατάντησαν την Κύπρο οι ταγοί του τόπου. Είχαν και το θράσος να τιμήσουν την ημέρα κατά της διαφθοράς… Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν αυτοί;