Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο

Μαγειρική

Υλικά:

4 καλαμαράκια φρέσκα (1 κιλό περίπου)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100γρ. τυρί φέτα σε μικρά κυβάκια
½ φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και απομονώνουμε τα ποδαράκια τους, τα οποία ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Σε τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια. Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το ούζο (προαιρετικά).

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

Λίγο πριν κατεβάσουμε τη φωτιά από το τηγάνι προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τη φέτα για να μαλακώσει (δεν θέλουμε να λιώσει). Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και κλείνουμε την ανοιχτή τους πλευρά με μία οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε αντικολλητικό ταψί (ή ταψί με λαδόκολλα) και περιχύνουμε με τη γέμιση που περίσσεψε.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου και τελειώνουμε το φαγητό στο γκριλ για να πάρει χρώμα και να κάνει κρούστα.

Τέλειος μεζές για ουζάκι.

Δείτε επίσης:
ΥΛΙΚΑ 2 φλ.τσ. φρέσκα μανιτάρια 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 φλ.τσ. ελιές κομμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο
Οι Νιγηριανοί παραγγέλλουν πίτσες από την Βρετανία και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα μέσω... της
Απολαυστικό ρόφημα με κουβερτούρα και κρέμα 180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια 1 1/2 φλιτζάνι
Λεονί Σταφυλά Είμαι σίγουρη, είναι το πιο εύκολο σουφλέ του κόσμου. Δεν απαιτεί πολλά-πολλά, φτιάχνεται
Υλικά 10 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες 3 ρίζες σέλινο καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι
Συστατικά 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτά μακαρονάκια (σελινάκι, κοχυλάκια, φιογκάκια…) 3 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο