Καρμπονάρα

Μαγειρική

Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Υλικά

200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον ή πανσέτα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 αυγά ολόκληρα
125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης:
ΥΛΙΚΑ 2 φλ.τσ. φρέσκα μανιτάρια 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 φλ.τσ. ελιές κομμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο
Οι Νιγηριανοί παραγγέλλουν πίτσες από την Βρετανία και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα μέσω... της
Απολαυστικό ρόφημα με κουβερτούρα και κρέμα 180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια 1 1/2 φλιτζάνι
Λεονί Σταφυλά Είμαι σίγουρη, είναι το πιο εύκολο σουφλέ του κόσμου. Δεν απαιτεί πολλά-πολλά, φτιάχνεται
Υλικά 10 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες 3 ρίζες σέλινο καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι
Συστατικά 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτά μακαρονάκια (σελινάκι, κοχυλάκια, φιογκάκια…) 3 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο