Κρύα σάλτσα μανιταριών

Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ

2 φλ.τσ. φρέσκα μανιτάρια
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. ελιές κομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλ.τσ. ξίδι
3 κ.σούπας λευκό κρασί
3-4 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τις ελιές. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις κρυώσει, κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τη σάλτσα για 1 μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε ζεστά ζυμαρικά.

Δείτε επίσης:
Οι Νιγηριανοί παραγγέλλουν πίτσες από την Βρετανία και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα μέσω... της
Απολαυστικό ρόφημα με κουβερτούρα και κρέμα 180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια 1 1/2 φλιτζάνι
Λεονί Σταφυλά Είμαι σίγουρη, είναι το πιο εύκολο σουφλέ του κόσμου. Δεν απαιτεί πολλά-πολλά, φτιάχνεται
Υλικά 10 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες 3 ρίζες σέλινο καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι
Συστατικά 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτά μακαρονάκια (σελινάκι, κοχυλάκια, φιογκάκια…) 3 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο
Υλικά 4 μέτριες μελιτζάνες ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση 100 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ανθότυρο,