Λουκουμάδες με δύο υλικά

Μαγειρική

Υλικά
Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένο
Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

Δείτε επίσης:
Το Παστίτσιο (για 12 μεγάλα κομμάτια) Για την μπεσαμέλ 150 γρ. Βούτυρο αγελάδας 70 γρ.
ΥΛΙΚΑ 2 φλ.τσ. φρέσκα μανιτάρια 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 φλ.τσ. ελιές κομμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο
Οι Νιγηριανοί παραγγέλλουν πίτσες από την Βρετανία και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα μέσω... της
Απολαυστικό ρόφημα με κουβερτούρα και κρέμα 180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια 1 1/2 φλιτζάνι
Λεονί Σταφυλά Είμαι σίγουρη, είναι το πιο εύκολο σουφλέ του κόσμου. Δεν απαιτεί πολλά-πολλά, φτιάχνεται
Υλικά 10 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες 3 ρίζες σέλινο καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι