ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μαγειρική

Υλικά για 4 μερίδες:

3 μέτριες κι ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με τις ντομάτες σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, δύο κουταλιές μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτός χυλός.

Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

Όταν ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές και τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.