Πιλάφι µε λαχανικά

Μαγειρική

Υγιεινό και χορταστικό, το ρύζι με λαχανικά, είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνοδέψει τέλεια κρέας και ψάρι.

Υλικά Συνταγής
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. αρακάς
2 καρότα ψιλοκομμένα
200 γραμ. τρυφερά φασολάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
2 φλ. ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο
1 κ.σ. άνηθος
5 φλ. ζωμός κότας

Για το ρύζι με λαχανικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να γυαλίσουν για 2-3΄. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του (για περίπου 18-20΄). Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10΄ να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε το ρύζι με λαχανικά ως ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο