Πλούσια, ζεστή σοκολάτα

Μαγειρική

Απολαυστικό ρόφημα με κουβερτούρα και κρέμα

180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γαλάκτος
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
τρούφα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε όση ζάχαρη θέλετε και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μόλις το μείγμα ζεσταθεί πολύ καλά, το μοιράζετε στα φλιτζάνια. Σερβίρετε τα σοκολατένια ροφήματα σκέτα ή με σαντιγί και πασπαλισμένα με τρούφα.

Δείτε επίσης:
Λεονί Σταφυλά Είμαι σίγουρη, είναι το πιο εύκολο σουφλέ του κόσμου. Δεν απαιτεί πολλά-πολλά, φτιάχνεται
Υλικά 10 πράσα κομμένα σε μικρές ροδέλες 3 ρίζες σέλινο καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι
Συστατικά 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτά μακαρονάκια (σελινάκι, κοχυλάκια, φιογκάκια…) 3 κοφτές κουταλιές ξεπαγωμένο βούτυρο
Υλικά 4 μέτριες μελιτζάνες ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση 100 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ανθότυρο,
Η γαλλική σπεσιαλιτέ σε μια ξεχωριστή εκδοχή με μπανάνα και σοκολάτα. Υλικά Για την κρέμα
Ένα ξεχωριστό κέικ Συστατικά Για το cake 230γρ. βούτυρο 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλιά