Πώς να επιλέξουμε κόκκινο κρασί το καλοκαίρι

Μαγειρική

Παρά τη ζέστη και την υγρασία, μερικοί από μας εξακολουθούν να προτιμούν να πίνουν κόκκινο κρασί όλο το καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω για μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή ερυθρών κρασιών που μας δροσίζουν το καλοκαίρι.

Ένα από τα ζητούμενα που έχουμε το καλοκαίρι από το κρασί είναι να είναι δροσιστικό και απολαυστικό. Αυτό είναι δύσκολο καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει γιατί πολλά κόκκινα κρασιά είναι ισχυρά και πλούσια. Υπάρχουν όμως κατευθυντήριες γραμμές, για να μπορούμε να απολαύσουμε το κόκκινο κρασί τους καλοκαιρινούς μήνες .

To παγώνουμε
Είναι πολύ σημαντικό. Τοποθετήστε το μπουκάλι κόκκινου κρασιού στο ψυγείο για περίπου 20 με 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο καθαρή και δροσιστική γεύση θα έχει.

Επιλέγω ερυθρά με λίγο ή καθόλου βαρέλι
Επιλέξτε ερυθρά κρασιά που δεν έχουν βαρέλι ή έχουν περαστεί ελαφρώς από αυτό. Είναι γενικά ελαφρύτερα, φρουτώδη και πολύ πιο αναζωογονητικά στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Προτιμώ ερυθρά με χαμηλή-μέτρια αλκοόλη
Προσέξτε τα κρασιά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να σας επιβαρύνει περισσότερο σε ζεστό καιρό μιας και δίνει την ψευδαίσθηση θέρμης στο πίσω μέρος του ουρανίσκου. Προσπαθήστε να επιλέξετε κρασιά με 13%abv και κάτω.

Επιλέγω κρασιά με ελαφρύ προς μέτριο σώμα
Τα ελαφρύτερα ερυθρά κρασιά είναι απολαυστικότερα στον ουρανίσκο το καλοκαίρι και πολύ πιο αναζωογονητικά από ερυθρά κρασιά με γεμάτο σώμα.

Επιλέγω κρασιά με χαμηλή έως μέτρια τανίνη
Οι τανίνες σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα πικρές για τον ουρανίσκο. Επιλέγουμε κρασιά με χαμηλές-απαλές τανίνες.

ΠΗΓΗ http://www.krasiagr.com