Tagliolini tricolori με σάλτσα τόνου

Μαγειρική

Υλικά
4 μερίδες
250 γραμμάρια tagliolini (ή σπαγγέτι)
1 κονσέρβα τόνο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κονσέρβα κομματάκια ντομάτας)
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε. Μετά από 1-2 λεπτά προσέτετε τον τόνο σε κομματάκια.

Το αφήνετε να σιγογράσει για 5 λεπτά και πριν αφαιρέσετε το τηγάνι από την εστία, βάζετε από πάνω και τον μαϊντανό.

Ενόσω γίνεται η σάλτσα μας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεται το νερό και προσθέτετε αλάτι ή ζωμό. Ψηνετε μέσα τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, να γίνουν al dente. Τα tagliolini θέλουν μόλις 5 λεπτά.

Σερβρίρετε τα μακαρόνια και από πάνω τη σάλτσα τόνου. Καλή όρεξη!