Χωρίς Ελλάδα το προσεχές Eurogroup, Μάρτιο η απόφαση για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

Οικονομία

Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο «μενού» του Eurogroup της Δευτέρας.

Εκτός της ατζέντας του ερχόμενου Eurogroup, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία αναμένεται και να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως είπε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (11/02), η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Έτσι, η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup του Μαρτίου.

Όσον αφορά στην ατζέντα του ερχόμενου Eurogroup, αναμένεται να είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, πάντως, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους», καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.

Δείτε επίσης:
της Νένας Μαλλιάρα Δάνεια μάξιμουμ 10 δισ. ευρώ σε σχέση με τα σημερινά 16 δισ.
Προειδοποιητικά μηνύματα σε εφοριακούς και τελωνιακούς έστειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ζητώντας τους
Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την πλήρη άρση των capital controls αναμένεται
Αγγελική Μαρίνου Το πρόγραμμα θα δίνει επιχορήγηση από 12.000 έως 36.000 ευρώ σε πρώην αυτοαπασχολούμενους
Αύξηση άνω των 5 δισ. δολαρίων εμφάνισε η αξία του ελληνόκτητου στόλου το 2018, ξεπερνώντας
Έλενα Λάσκαρη Οι σχεδιασμοί του ΟΔΔΗΧ, οι προβληματισμοί και οι... «νάρκες». Η πορεία στην δευτερογενή