Χωρίς Ελλάδα το προσεχές Eurogroup, Μάρτιο η απόφαση για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

Οικονομία

Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο «μενού» του Eurogroup της Δευτέρας.

Εκτός της ατζέντας του ερχόμενου Eurogroup, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία αναμένεται και να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως είπε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (11/02), η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Έτσι, η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup του Μαρτίου.

Όσον αφορά στην ατζέντα του ερχόμενου Eurogroup, αναμένεται να είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, πάντως, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους», καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.