Εντολή Πιτσιλή για 25.000 φοροελέγχους – Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Κυρίως θέματα Οικονομία

Προειδοποιητικά μηνύματα σε εφοριακούς και τελωνιακούς έστειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ζητώντας τους να είναι σε εγρήγορση ενώ έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση που ορίζει ότι εντός του 2019 θα διενεργηθούν 25.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, αναμένεται να διενεργηθούν, κατά το τρέχον έτος έως και 25.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές της ΑΑΔΕ. Η απόφαση του Διοικητή αναφέρει επακριβώς τον αριθμό των ελέγχων, που θα πραγματοποιηθούν από ελεγκτικά κέντρα και εφορίες.

Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται λεπτομερώς οι κατηγορίες των ελέγχων που θα διενεργηθούν, με το 70% εξ αυτών να αφορά σε φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους, αλλά και υποχρεώσεις των τελευταίων 5 ετών. Επιπροσθέτως, από αυτές τις υποθέσεις, τουλάχιστον το 75% θα σχετίζεται καταρχήν με ελέγχους της τελευταίας τριετίας, για τους οποίους είναι πλέον εκπρόθεσμη η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Προ ημερών άλλωστε, έτερη απόφαση του Γ. Πιτσιλή όριζε πως «το έτος 2019 θα διενεργηθούν από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. (Υπηρεσίες Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων) τουλάχιστον 620 έλεγχοι-έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης», η κατανομή των οποίων θα οριστεί με το υπό έκδοση Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2019 προβλέπει ότι θα διενεργηθούν περισσότεροι από 200.000 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι με την αξιοποίηση των μεθόδων ανάλυσης κινδύνου ενώ προωθείται η διασύνδεση του Taxisnet με το Κτηματολόγιο, την ΕΡΓΑΝΗ, τις τράπεζες, το ΓΕΜΗ και τον ΕΦΚΑ. Στόχος της Φορολογικής Διοίκησης είναι όσα στοιχεία την «ενδιαφέρουν» να βρίσκονται στη διάθεσή της χωρίς αναζήτηση με αυτόματη ενημέρωση του Μητρώου φορολογουμένων

Για τη συνέχεια πατήσετε τον σύνδεσμο mononews

Δείτε επίσης:
της Νένας Μαλλιάρα Δάνεια μάξιμουμ 10 δισ. ευρώ σε σχέση με τα σημερινά 16 δισ.
Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την πλήρη άρση των capital controls αναμένεται
Αγγελική Μαρίνου Το πρόγραμμα θα δίνει επιχορήγηση από 12.000 έως 36.000 ευρώ σε πρώην αυτοαπασχολούμενους
Αύξηση άνω των 5 δισ. δολαρίων εμφάνισε η αξία του ελληνόκτητου στόλου το 2018, ξεπερνώντας
Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από
Έλενα Λάσκαρη Οι σχεδιασμοί του ΟΔΔΗΧ, οι προβληματισμοί και οι... «νάρκες». Η πορεία στην δευτερογενή