Επιβεβαιώνει ο Αμερικανός Πρέσβης – Τα ναυπηγεία ο επόμενος στόχος

Οικονομία

Η συνεργασία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με εκείνο των ΗΠΑ ήταν μια συνεργασία που μας γέμισε υπερηφάνεια
Στους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας αλλά και στα επενδυτικά σχέδια της επόμενης ημέρας αναφέρθηκε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt μιλώντας στη κοπή της πίτας του Propeller Club.

Το «στοίχημα» των Αμερικανών Διπλωματών για τα ναυπηγεία Ελευσίνας-Σκαραμαγκά
Ο αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στα ναυπηγεία της Ελλάδας, μετά την απόκτηση του Νεωρίου από την ONEX, ενώ αποκάλυψε ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου θα φέρει δύο φορτία φυσικού αερίου από την Αμερική συνεχίζοντας τη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο με το φορτίο που έφερε πλοίο LNG του Ομίλου Τσάκου.
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.
«Πήγα δύο φορές στις ΗΠΑ μέσα στον Δεκέμβριο και στις επαφές που είχα έγινε ξεκάθαρο ότι το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά μεταξύ των δύο χωρών.
Και αυτό είναι τιμητικό» τόνισε ο πρέσβης.
«Η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν το high light για τις σχέσεις μας.
Η συνεργασία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με εκείνο των ΗΠΑ ήταν μια συνεργασία που μας γέμισε υπερηφάνεια. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία αυτή», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Προς Αμερικανικά συμφέροντα οδεύουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας
« Όσο αφορά την ενέργεια, ενθουσιαστήκαμε που είδαμε το ξεφόρτωμα του πρώτου, αμερικανικής προέλευσης, φορτίου LNG-φυσικού αερίου- στη Ρεβυθούσα το ο ποίο μετέφερε ένα πλοίο υπό ελληνική σημαία, του Ομίλου Τσάκου.
Δύο ακόμη φορτία θα φέρει ο Όμιλος Μυτιληναίου».
Για τις επενδύσεις στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία επεσήμανε:
«Η Σύρος δεν είναι το τέλος της ιστορίας αλλά η αρχή για τις επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία».

Συγγραφέας: Via Diplomacy

Επιβεβαιώνει ο Αμερικανός Πρέσβης – Τα ναυπηγεία ο επόμενος στόχος