Φώφη Γεννηματά: Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας

Κυρίως θέματα Πολιτική

«Δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω, ούτε αλισβερίσια», υπογραμμίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής
“Όποιος λοξοκοιτάζει δεν έχει θέση ανάμεσά μας”, δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, εμμένοντας στην αυτόνομη πορεία του κεντροαριστερού φορέα.

“Δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω, ούτε αλισβερίσια”, υπογραμμίζει, απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΗΜΑΡ περί ανταλλαγμάτων για τη καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξηγώντας, μάλιστα, τη διαγραφή του επισημαίνει πως η ψήφος του δεν ήταν “απλά ναι σε μία κακή συμφωνία, αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα”. Αναφορικά με το στόχο του Συνεδρίου το Μάρτιο, η κυρία Γεννηματά εξηγεί ότι δεν είναι επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ – “δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ” – και προσθέτει “Η πολυκομματική λειτουργία του ΚΙΝΑΛ μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες”.

“Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να λειτουργεί ως ένας δυναμικός, δημοκρατικός πολιτικός φορέας και δεν θα επιτρέψω να αναιρεθεί αυτό το βασικό χαρακτηριστικό”, συμπληρώνει.

Για τα διαδικαστικά του συνεδρίου, τονίζει πως σέβεται την αυτοτέλεια όλων, όμως “τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά”.

“Δεν παίρνω αποφάσεις εν θερμώ αλλά ποτέ δε δίστασα να προχωρήσω σε τολμηρά βήματα όταν το απαιτούν οι καταστάσεις”, δηλώνει σχετικά με το λόγο που αποφάσισε έκτακτο Συνέδριο το Μάρτιο. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τονίζει πως “Η εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας, Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού, σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας, γραφειοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να λειτουργεί ως ενας δυναμικός δημοκρατικός πολιτικός φορέας.

Για την κριτική που δέχεται ότι το ΚΙΝΑΛ ταυτίζεται με τη ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών απαντά πως “Η θέση μας δεν έχει καμία σχέση με τις ακραίες θέσεις, τη διχαστική ρητορική της ΝΔ, που έχει εξάλλου μεγάλες διαχρονικές ευθύνες για το θέμα αυτό. Η δική μας στάση υπαγορεύεται από το αίσθημα ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό, που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας” και προσθέτει πως “οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχθηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία εθνικότητας και γλώσσας”.

ΠΗΓΗ protothema.gr