Κι όμως μιλάει: Παρέμβαση Καραμανλή στις 26 Ιουνίου «ύστερα από 10 χρόνια»!

Πολιτική

Με ομιλία στο «Βελλίδειο» σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται να συστρατεύεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και να επιχειρεί να κάνει διακριτή την παρουσία του.

Η σιωπή του υπήρξε παροιμιώδης. Σχεδόν 10 χρόνια έχουν περάσει αφότου ο Κώστας Καραμανλής έχασε την εξουσία στις εκλογές του φθινοπώρου του 2009 και πέρα από δύο τρία «ναι» ή «όχι» από τα «ορεινά» της Βουλής όπου συνηθίζει να κάθεται και πέρα από μια δυο δημόσιες ολιγόλογες τηλεοπτικές παρεμβάσεις –με πιο χαρακτηριστική αυτή για το δημοψήφισμα του ’15–, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είχε μιλήσει δημοσίως.

Τώρα, όμως, ενώπιον της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που ετοιμάζονται να φέρουν στη χώρα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Καραμανλής μοιάζει αποφασισμένος να παίξει έναν πιο μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα τουλάχιστον με την «Εστία», η οποία εμφανίζεται ως εφημερίδα με προνομιακή πρόσβαση στο λεγόμενο «περιβάλλον Καραμανλή», ο πρώην Πρωθυπουργός θα κάνει «δημόσια παρέμβαση μετά δέκα χρόνια».

Σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρεται σε ομιλία που ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δώσει στο «Βελλίδειο» υπέρ του κ. Μητσοτάκη στις 26 Ιουνίου, οπότε θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Θα είναι η πρώτη φορά, γράφει η «Εστία», που ο κ. Καραμανλής θα ανέβει σε κομματικό βήμα από το 2009. Η τελευταία ήταν σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Μετά παραιτήθηκε και σιώπησε.

Επίσης ο κ. Καραμανλής θα κάνει περιοδεία στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκη –άλλωστε είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Ο κ. Καραμανλής είχε κάνει μια δήλωση 79 λέξεων στο Περιστέρι, υπέρ του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Και επειδή οι ημερομηνίες έχουν ενδιαφέρον, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καραμανλής είχε επιδιώξει να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη τέσσερις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, στις 30 Μαΐου , όπου κατά πληροφορίες οι δύο πολιτικοί συζήτησαν τον ρόλο που θα έχει ο πρώην Πρωθυπουργός στην επόμενη ημέρα της ΝΔ.

Πηγή: Protagon