Οι “Φράνκενστάιν” της ελληνικής πολιτικής: Δεν λογαριάζουν τίποτα για την καρέκλα…

Πολιτική

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Στο απεχθές κοινοβουλευτικό τσίρκο αυτής της χώρας υπάρχουν μερικοί τύποι και ειδικότερα μερικές …κυρίες που σε λίγο δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε έξω από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας τους.

Το γνωστό αξίωμα της πολιτικής «τα δίνω όλα για τη καρέκλα», στην περίπτωση τους, δεν περιγράφει ούτε κατ’ ελάχιστον την ανυποληψία, την φτήνια, αλλά και την απόλυτη αναισθησία που τους διακρίνει.
Όχι τον λαό και τους ψηφοφόρους, ούτε τη μάνα τους την ίδια δεν λογαριάζουν για να κρατήσουν τις βουλευτικές παροχές λίγους μήνες ακόμη…
Όμως το ζήτημα είναι άλλο. Ότι ο Τσίπρας πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζεται αλλά ο εθνομηδενισμός βρίσκει τρόπους να αποκτά πλειοψηφίες στη Βουλή.
Έστω και με ετερόκλητες συμμαχίες κάποιων …περαστικών που είδαν φως στη πολιτική και μπήκαν, χωρίς αξιακό ή ιδεολογικό κώδικα και χωρίς ίχνος τσίπας και επίγνωσης για την εθνική αποστολή τους που σήμερα προδίδουν. Ασφαλώς και οι συμμαχίες αυτές παραπέμπουν σε πολιτικούς Φρανκεστάιν. Έχει μάτια ο κόσμος και βλέπει.
Γνωρίζει καλά ότι όλοι αυτοί που θα δώσουν αύριο ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και με τα δύο χέρια! Απ΄όπου κι αν προέρχονται. Ακριβώς γιατί δίνουν παράταση ζωής, έστω και λίγων ημερών στην κυβέρνηση για να περάσει με κοινοβουλευτική σφραγίδα την θεμελίωση μιας «μακεδονικής εθνότητας» κατασκευασμένης και τεχνητής, προσβάλλοντας την ιστορική αλήθεια, αλλά και την διακηρυγμένη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των σημερινών Ελλήνων!
Η εξάρτηση της υλοποίησης της Συμφωνίας Πρεσπών από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Τσίπρα είναι προφανής και στον τελευταίο Έλληνα. Πρόκειται για δύο απολύτως αλληλένδετες εξελίξεις.
Συνεπώς όσοι επιχειρούν να πουν «ψηφίζω το ένα, αλλά όχι το άλλο» ή και ανάποδα, υποτιμούν με τον χυδαιότερο τρόπο την νοημοσύνη μας και είναι άξιοι του πιο αμείλικτου πολιτικού, ακόμη και κοινωνικού αποκλεισμού.
Να μην τους λέει στο εξής καλημέρα ούτε ο ιδιοκτήτης του mini market της γειτονιάς. Το ίδιο όμως φοβούμαι ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι αυτούς που δημόσια διαφώνησαν με την Συμφωνία, αλλά άφησαν να κυλήσει …το νερό στ΄ αυλάκι.
Για να κερδίσουν μερικούς μήνες στην εξουσία με την φρούδα ελπίδα ότι οι Σκοπιανοί …θα αυτοκτονήσουν. Κυρίως όμως για εκείνους που παριστάνουν τους Μακεδονομάχους, αλλά από μέσα τους προσεύχονται να κάνει το «delivery» o Τσίπρας για να μην έρθει η καυτή πατάτα στους ίδιους. Θα επανέλθω…

Πηγή:hellasjournal.com