Το Ποτάμι ζητά πίσω τις έδρες Αμυρά, Ψαριανού, Δανέλλη

Κυρίως θέματα Πολιτική

«Απαίτηση των ψηφοφόρων που τους εμπιστεύθηκαν για να εκπροσωπήσουν το Ποτάμι στην Βουλή, είναι να παραδώσουν τις έδρες τους, πράγμα άλλωστε για το οποίο και οι τρεις τους, σε ξεχωριστές στιγμές, είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά» σημειώνει στην απόφασή του το πολιτικό συμβούλιο του Ποταμιού, αναφερόμενο στους αποχωρήσαντες βουλευτές, Αμυρά, Δανέλλη και Ψαριανό.

Επίσης, αποφάσισε ότι την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου – την ημέρα που συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ίδρυση του Ποταμιού – θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη συνάντηση των στελεχών και των αντιπροσώπων του κινήματος από όλη τη χώρα. Την ημέρα αυτή θα διεξαχθεί στην Αθήνα μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «5 χρόνια – 5 στόχοι για να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού, τα στελέχη του πολιτικού συμβουλίου καυτηρίασαν ιδιαίτερα τις ξαφνικές αποχωρήσεις των βουλευτών κ.κ. Αμυρά, Δανέλλη και Ψαριανού, οι οποίοι, παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους, εντάχθηκαν ήδη στους κομματικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «παρά την προσπάθεια ευτελισμού του θεσμού της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, το Ποτάμι δεν θα αλλάξει προσανατολισμό και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες που οδήγησαν πριν από 5 χρόνια στην ίδρυσή του. Θα συνεχίσουμε να μη μετέχουμε στους εμφυλίους και στις άγονες καθημερινές συγκρούσεις που απορροφούν την ενέργεια της κοινωνίας και δεν αφήνουν την χώρα να φύγει μπροστά. Παραμένουμε πιστοί στον αγώνα για ένα καθαρό και αξιόπιστο πολιτικό σύστημα, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές και ζωογόνες δυνάμεις της πατρίδας μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ